Čtvrtfinále Pardubice - Znojmo očima expertů

Naši soupeři
ÚT 4. 3. 2003
Z n o j m o - Jak vidí čtvrtfinálový duel mezi Pardubicemi a Znojmem sedmička českých i zahraničních hokejových expertů? Přestože se většina klaní na stranu Pardubic, ani Znojmo podle nich neni bez šance.
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku

Jiří Režnar (trenér HC Dukla Jihlava): Pardubice jsou jasným favoritem, třikrát po sobě by neúspěch nesly jen velmi těžce, pro mě jsou spolu se Spartou favoritem i celého play-off. To ale neznamená, že bych viděl tu sérii jako jasnou záležitost, je to hokej, je to play-off a stát se může cokoli. Vždycky se začíná od nuly a záleží na momentálním okamžiku, kam a jak se puk odrazí.

Jiří Heš (obránce HC Dukla Trenčín): Bude to těžké, ale vyjádřím to jednou větou: Já Znojmu věřím.

David Schlegel (šéfredaktor hcplzen.cz): Pardubice mají ze čtvrtfinále komplex a osobně si myslím, že Znojmo není bez šance. Gólman Svoboda je sice výborný, ale v play-off zatím nikdy příliš nezářil. Navíc je v pardubickém útoku podle mě až nezdravá konkurence... Hodně bude záležet na tom, jak zachytají znojemští brankáři a jak bude mužstvo zodpovědně bránit. Hraje první s osmým, ale je to otevřená série.

Aleš Koňařík (šéfredaktor hc-vsetin.cz): Pardubice již několik let dokazují, že nejsou zrovna ideálním týmem pro play-off. Vždyť v posledních letech ani jednou nepřešly přes čtvrtfinále. Letos se ovšem upnou vším k tomu, aby svou černou sérii prolomily. Pro Orly to může být výhodou, Pardubice jsou po suverénní základní části pod ohromným tlakem fanoušků i médií. Naopak Znojmo může jen překvapit a dle mého i přes slabinu na postu brankáře protáhne sérii dle tradice na sedm zápasů. Netroufám si však odhadnout, kdo zvítězí v onom rozhodujícím.

Joeri Loonen (redaktor EuroHockey.Net): Jako hlavní favority play-off české extraligy vidím Spartu a Pardubice, podle mě se oba celky střetnou ve finále. Pardubice, přestože na ně bude vyvíjen velký tlak, mají tak kvalitní tým, že postoupí přes Znojmo, i když by třeba nepodaly úplně nejlepší výkon. Znojmu se povede dotáhnout maximálně jeden zápas do prodloužení.

Darek Štalmach (nezávislý žurnalista): Zatímco jednoznačný vítěz základní části z Pardubic musí prokazovat nejen své umění a potvrzovat dominující postavení v tabulce, Znojemští orli mohou jen překvapit. A to se může paradoxně stát jejich výhodou. Východočechy totiž bude pronásledovat i pověst celku končícího v prvním kole play-off, a tak je může i jediná prohra dost rozhodit. Přesto ale hovoří většina faktů pro hokejisty z Pardubic.

Pavel "Hurvajs" Urbánek (šéf Fanclubu Znojemských orlů): Já to bohužel vidím na krátkou sérii...

NEWSLETTER