Altrichter: Vyšťavili jsme se a čeká nás Sparta

Aktuální zprávy
SO 4. 1. 2003
Z n o j m o - Zápas proti Pardubicím sice nepřinesl brankové hody, ale i tak se znojemští fanoušci měli na co dívat. Oba celky předváděly špičkový hokej a velmi dobrá výkon podali i oba brankáři. <b>Martin Altrichter</b> se nízkému počtu branek v utkání s vedoucím celkem tabulky nedivil. "S mančafty jako jsou Pardubice nemůžeme hrát nahoru a dolů. Viděli jste, že neváhají i desetkrát za sebou vyhodit na zakázané uvolnění a necpou se až do branky tak jako my. Během toho si odpočinou, a pak na nás zas můžou vletět. Na prvním místě jsou zaslouženě."
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku

Inkasované branky za vinu Altrichterovi dávat nelze. První puk mu propadl nešťastně pod rukou, rozhodující střelu vyhlídala podle vlastních slov vůbec neviděl. "Kudrnu jsem tlačil, aby mi to dal na vyrážečku, což se mi povedlo, ale bohužel vystřelil mi do pohybu a trefil mě do podpaží. A ten druhý gól jsem vůbec neviděl, protože mi tam přejel bek a ani nevím, jak to padlo."

Za všechny hráče vyjádřil Martin Altrichter po vyčerpávajícím boji s Pardubicemi lítost nad tím, že Orli nezískali ani bod. "Všichni hráči strašně dřeli, úplně jsme se vyšťavili a stejně jsme prohráli. A to nás v neděli čeká Sparta."

K tématu nízkého počtu branek se na tiskovce vrátili i trenéři. Góly nepadají ani v přesilovkách, Orli se po loňském koncertu v této herní situaci často trápí. "Přesilovky, to je takové vděčný téma, každý si na ně stěžuje, že je nevyužívá," začal Miloslav Hořava. "Přesilovka je velmi specifická, a i když se to hodně trénuje, je nutné mít vhodný typy hráčů, kteří ji sehrají. A proč padá málo gólů? Myslím si, že je to celkový obraz ligy, že se daleko víc brání." Přesto trenér Hořava své svěřence pochválil. "Myslím si, že nejlepší zápasy extraligy jsme sehráli s týmy na předních místech tabulky. Dneska musím všem hráčům poděkovat," dodal.

Na dotaz, jestli výkon nepoznamenala nevyužitá dvojnásobná přesilovka, trenér Hořava uvedl: "Nemyslím si, že by nás dostala do útlumu. Dneska ty přesilovky aspoň k něčemu vypadaly. Sice nebylo tolik střel, ale aspoň to vypadalo lépe než v předchozích zápasech."

Obdobný názor měl i asistent pardubického trenéra Jiří Seidl: "Všechny mančafty extraligy jsou natolik vyspělé, že dokážou přesilovku perfektně ubránit a těžko se proti takové obraně prosazuje. Když padne gól v přesilovce, tak už opravdu musí být chyba velká, aby gól padnul." Na dotaz jak viděl on znojemskou přesilovku pět na tři odpověděl s úsměvem: "Já jsem ji viděl dobře, protože jsme ji ubránili. Myslím si, že soupeř mohl trochu víc střílet, ale nebudu soupeři radit. My jsme podobných přesilovek sehráli spoustu a taky jsme nedali góla. Je to dneska opravdu těžké".

NEWSLETTER