Velký návrat, do branky Orlů přichází Patrik Nechvátal!

Aktuální zprávy
PO 26. 3. 2018
Jen pár dnů po oznámení jádra týmu pro novou sezónu mají Orli jasno také na postu brankáře. Do Znojma se z angažmá v Innsbrucku vrací dobře známý Patrik Nechvátal, brankářskou dvojici utvoří s Tomášem Halászem, který se dohodl na novém kontraktu.
Vstupenky na Betano Hockey Games 2024

Patrik Nechvátal patří mezi známé a oblíbené postavy mezi znojemskými fanoušky. Na jih Moravy přišel v létě roku 2014. Nejprve kryl záda Chrisi Holtovi, postupně se ale dostával víc a víc na led a v závěru sezóny dostal důvěru pro play-off. V dalším ročníku už Nechvátalovi připadla role jedničky a výrazně se podílel na dosud nejlepší sezóně klubu, která skončila úspěchem v podobě finálové účasti. Po ročníku 2016/17, v němž se v brance střídal s Markem Schwarzem, odešel na své první zahraniční angažmá do Innsbrucku.

Patrik Nechvátal

„Znojmo je můj domov, hrozně moc se těším zpátky."

Po sezóně na západě Rakouska, v níž pomohl klubu k dosud nejlepšímu výsledku v EBEL a ve čtvrtfinále play-off trápil favorizované střelce z Vídně, se Nechvátal vrací do Česka. „Hrozně moc se do Znojma těším," nezastírá pětadvacetiletý gólman. „Už v únoru v Bratislavě na All Star Cupu jsem se bavil s Honzou Lattnerem, že tuhle možnost zvažuji. Ve chvíli, kdy jsme se s agentem ozvali znojemskému vedení, byla jednání velmi rychlá a Orli mi vyšli maximálně vstříc. Tímto bych chtěl lidem z vedení klubu velmi poděkovat za důvěru a za to, že na mě nezanevřeli. Mám ve Znojmě trvalé bydliště, je to můj domov, přítelkyně odtud pochází taky. Těším se na partu kluků, s mnoha z nich se znám. Věřím, že nás čeká dobrá sezóna," říká Nechvátal.

Znojmo tak jeho příchodem získává gólmana, který už má v 25 letech za sebou čtyři sezóny v EBEL a ví, co od soutěže očekávat. „Patrik ve Znojmě tři roky chytal, má vztah ke klubu i městu, zná kabinu i prostředí. To pro něj bude jistě výhoda. Navíc po roce v Innsbrucku je opět zkušenější a poznal ligu i z pozice zahraničního klubu. Tyto zkušenosti zde bude moci zúročit," kvituje sportovní manažer Orlů Rostislav Dočekal.

Druhým mužem do znojemského brankoviště je Tomáš Halász. Sedmadvacetiletý gólman v uplynulém ročníku kryl záda Marku Schwarzovi a nastoupil celkem k 12 utkáním, v angažmá na jihu Moravy tak bude pokračovat i druhým rokem.

NEWSLETTER