Ve Znojmě pokračuje dvanáct hráčů v čele se čtyřmi odchovanci

Aktuální zprávy
PÁ 23. 3. 2018
Znojemský klub odhaluje kostru kádru pro sezónu 2018/2019! Na soupisce zůstává dvanáct jmen z letošního kádru v čele se znojemskými odchovanci Janem Lattnerem a Davidem Bartošem. S dalšími hráči ze stávajícího mužstva i potenciálními posilami se jedná.
Vstupenky na Betano Hockey Games 2024

Již v prosinci loňského roku oznámilo vedení klubu setrvání útočného tria Erik Němec, Petr Mrázek a Radim Matuš, které patřilo k nejproduktivnějším hokejistům týmu. Němec byl v uplynulé sezóně s šestnácti góly dokonce nejlepším střelcem mužstva.

Jan Lattner se stane nejzkušenějším Orlem. Chystá se na svoji jubilejní desátou sezónu v A-týmu.

K této trojici se nyní přidávají znojemští odchovanci Jan Lattner, David Bartoš, Jakub Stehlík a Marek Špaček. Ze stálic zůstává v mužstvu taktéž zkušený forvard Patrik Novák. Do přípravy pak zasáhnou také brzy dvacetiletý útočník Vladimír Oščádal, jenž si letos připsal za A-tým jeden start, i mladí odchovanci a lídři mládežnických týmů Jan Bulín, Michal Kruckovyč a Ondřej Svoboda.

Trenéři nadále počítají i s beky Dominikem Tejnorem, Rostislavem Šnajnarem a útočníkem Tomášem Gumanem, kteří přišli k mužstvu před rokem. "Ve Znojmě zůstává kostra týmu včetně mladých hokejistů, kteří se za ten rok výkonností někam posunuli a jsou nyní zkušenější. Tento rýsující se tým chceme vhodně doplnit tak, abychom opět bojovali o nejvyšší příčky tabulky," říká Rostislav Dočekal, sportovní manažer týmu.

Jednání pak nadále probíhají se slovenským gólmanem Tomášem Halászem i obráncem Coddym Corbettem.

"Po detailní analýze uplynulé sezóny, která se nám nevydařila tak, jak jsme zvyklí, jsme se rozhodli pro změny a nenabídli smlouvy některým hráčům, kteří ve Znojmě působili delší dobu," uvedl Dočekal.

S kabinou se tak loučí brankář Marek Schwarz, obránci Antonín Bořuta, Marek Biro, Josef Zajíc i André Lakos, a útočníci Colton Yellow Horn, Radek Číp, Štěpán Csamangó, Tomáš Plíhal a Adam Raška. Jiří Beroun, jak jsme již informovali, ukončil aktivní hráčskou kariéru a přesouvá se na pozici asistenta trenéra.

Na příchodech nových posil vedení klubu nyní intenzivně pracuje. "Mužstvo vhodně doplníme o další zkušené hokejisty. Chceme letos pracovat s užším kádrem, než v předchozích letech, takže všichni hráči dostanou k dispozici více času na ledě. Na případné změny budeme připraveni reagovat v průběhu sezóny. Naším cílem je, aby kvalita převládla nad kvantitou," doplňuje Dočekal.

Vznikající tým Orlů pro přípravu na sezónu 2018/2019
Obránci:Michal Kruckovyč, Jan Lattner, Jakub Stehlík, Rostislav Šnajnar, Dominik Tejnor.
Útočníci:David Bartoš, Jan Bulín, Tomáš Guman, Erik Němec, Patrik Novák, Radim Matuš, Petr Mrázek, Vladimír Oščádal, Ondřej Svoboda, Marek Špaček.
NEWSLETTER