Miroslav Fryčer: V Bolzanu budeme hrát na maximum. Pokud mi bouchnou saze, tak je zle

Rozhovory
SO 3. 3. 2018
Miroslav Fryčer vede Znojmo jako hlavní trenér od poloviny února. Přestože měli Orli na startu nejhorší pozici ze všech týmů, dokráčeli pod jeho vedením až do těsného kontaktu s postupovými pozicemi. Přečtěte si jeho hodnocení.
Vstupenky na Betano Hockey Games 2024

Po dnešku už je jasné, že letos Orli play-off neuhrají…
Teď už je to jasné. Chtěli jsme se alespoň rozloučit nějak důstojně před našimi fanoušky. Hráli jsme na tři formace, protože hodně kluků je nemocných nebo zraněných. Za ten bod proti Dornbirnu, který přijel v plné sestavě, jsme rádi. Od kluků jsem chtěl, aby na ledě nechali maximum, což také splnili.

V zápase ale bylo hodně gólových šancí...
To už není třeba se o tom ani bavit, jelikož to je asi celosezónní problém. Za tu dobu, co jsem tady, tak to je skoro umění některé šance nedat. To už tak je, asi pláču na špatném hrobě.

Vy jako vynikající hráč máte hodně zkušeností. Čím si myslíte, že to je?
To je jednoznačně psychika! Jde o ten zlomek sekundy, kdy se ten útočník musí rozhodnout. Na Dornbirnu to krásně šlo vidět. Když měl šanci, tak gól prostě dal. My jsme jich měli deset, ale ten zlomek vteřiny, takové to sebevědomí, prostě chybělo.

Viděl jste nějakou změnu mužstva od doby, kdy jste přišel?
Byla tam vidět snaha. Co se klukům řeklo, to dělali. Chtěli se sezónou ještě něco udělat. Potěšilo mě, že jsme nějaké ty body uhráli. Kluci do hry dávali maximum. Toho jsem momentálně chtěl docílit, když už ne teda play-off.

S čím pojedete v neděli do Bolzana?
Ten, kdo mě zná, tak si netroufne říct, že nebude motivace do zápasu. To je tak na to, abych někoho přetáhl. Já jsem sice hodnej strejda, ale když mi bouchnou saze, tak je zle. Dokud tady jsem, tak tomu všichni budou dávat maximum, o to se postarám. To je moje práce a nátura, takže jinak to nevidím (úsměv). I kdybychom tam měli padat po hubě a dohrát to na útok a půl, tak tam necháme všechno.

Jak hodnotíte své angažmá ve Znojmě?
Zatím pozitivně! Sice nemám hlasivky, ale rozhodně toho nelituju. Jsem rád, že jsem tady tu nabídku vzal. Je to dobrá zkušenost a hodně mi to ukázalo, co se týče mužstva a některých jedinců. Až v neděli skončíme, tak si sedneme s majitelem a uvidíme, co jak dál. Já se ničemu nebráním.

NEWSLETTER