André Lakos: Chci klukům pomoci a předat své zkušenosti

Rozhovory
ST 10. 1. 2018
Nejvyšší, nejstarší, nejzkušenější, nejvíc mezinárodně ostřílený. Hned několik slůvek začínající slovem "nej" se vztahuje k André Lakosovi, staronovém členovi orlí letky, který posílil orlí tým před vyvrcholením sezóny.
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku

Přicházíte sice do nového působiště, ale prostředí tady velmi dobře znáte z posledních dvou sezón. Je pro vás taková změna jednodušší?
Ano, celý přestup je díky tomu mnohem snazší, ve Znojmě to dobře znám a myslím, že s lidmi z klubu i kluky v kabině vycházíme velmi dobře. Cítím se fajn, jsem připravený v pátek nastoupit a pomoci k dobrému výsledku.

Na rozdíl od loňského ročníku jste v kádru nejstarším hráčem. Připomínají vám to spoluhráči?
Jo, nějaký vtípek jsem slyšel hned na prvním tréninku. Ale nevadí mi to, kluci mě znají a ví, co ode mě můžou čekat.

Měl byste patřit k lídrům týmu na ledě i v kabině, jak tuto roli přijímáte?
Chci klubu něco vrátit a oplatit důvěru, kterou ve mě vložil. Dobře mě znají, ví, co na ledě dokážu a co přináším do týmu. Chci se o zkušenosti určitě dělit a pomoci klukům se zlepšovat.

Nepřicházíte v lehké situaci, tým se aktuálně nachází na dně ligové tabulky. Věříte, že dokážete výsledky zlepšit?
Určitě tomu věřím, takové situace se ve sportu stávají. Musíme bojovat a stačí vyhrát jeden, dva zápasy, poté se situace často úplně obrátí. Je normální, že kluci si teď třeba moc nevěří a jsou trochu v krizi, ale když budeme pracovat společně jako tým a každý uděláme vše proto, abychom se z té krize vyhrabali, můžeme být dobrý tým.

NEWSLETTER