Hokej místo vážné hudby! Orli letí po týdnu znovu za Mozartem

Naši soupeři
PÁ 1. 12. 2017
Minulý týden v pátek Orli dlouho vzdorovali ambicióznímu Red Bullu, na body to však nestačilo. Nyní mají šanci na reparát! Netradičně v sobotu se představí na ledě Salzburgu a pokusí se urvat tři body pro sebe. Utkání začíná v 19:15.
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku
» Hvězda soupeře
Posila Salzburgu Martin Štajnoch má za sebou angažmá v KHL, ale i v české extralize. V ní dokonce přestoupil z Pardubic k úhlavnímu rivalovi Hradci Králové.

Pro celek ze Solnohradu, jak se Salzburgu česky říká, se letošní sezóna zatím nevyvíjí podle představ. Vedení si jistě nepředstavovalo, že budou po první půli základní části na páté příčce se čtrnáctibodovou ztrátou na vedoucí Vídeň. Možná i proto se pokusí nastartovat svůj motor poháněný Red Bullem právě proti Znojmu, jenomže to bude rozhodně proti!

Salzburg oplývá jednou z nejlepších mládežnických akademií na světě. Ta ale zatím své ovoce zřejmě nenese. I proto klubové vedení sáhlo po posilnění zadních řad, které očividně Salzburg trápily nejvíce (se 73 obdrženými brankami patří k nejčastěji inkasujícím týmům v soutěži), do KHL, kde ulovilo slovenského reprezentanta Martina Štajnocha. Posila ze sibiřské Jugry se sice odvděčila hned při svém debutu vstřelenou brankou, ani to ale na vítězství nestačilo a tři body si připsal Linz.

Nejen myšlenky na odvetu za týden starou porážku budou v sobotu hnát Orly kupředu. Další motivací bude snaha prolomit šest set čtyři dní starou smůlu, kterou Znojmo v Eisareně Salzburg má. Přesně tak dlouho tam totiž Jihomoravané nezvítězili. "Salzburg bude výzva. Pokud chceme vyhrát, musíme bojovat tak jako v posledním domácím zápase!" burcuje Michal Plutnar.

Bilance vzájemných mistrovských zápasů z pohledu Orlů

zápasy celkem V P VP PP VB:IB
40 18 17 2 3 130:129

Porovnání soupeřů

Orli Znojmo EC Red Bull Salzburg
pozice v tabulce 10. 5.
body 30 35
aktuální forma Znojmo - Innsbruck 6:5sn
Salzburg – Znojmo 5:2
Znojmo – Villach 3:1
Salzburg - Linz 4:5
Vídeň - Salzburg 5:4
Záhřeb – Salzburg 6:3
nejproduktivnější hráč Colton Yellow Horn, 22 bodů (9 + 13) John Hughes, 26 bodů (6 + 20)
nejproduktivnější obránce Jan Lattner, 13 bodů (5 + 8) Bobby Raymond, 12 bodů (6 + 8)
brankář Marek Schwarz (89,80 %) Luka Gračnar (89,50 %)
využití přesilovek 15,50 % 24,00 %
úspěšnost oslabení 78,60 % 78,70 %

Rozhodčí zápasu

Hlavní rozhodčí:#7 Patrick Fichtner, #29 Trpimir Piragic
Čároví rozhodčí: #72 Damir Rakovic, #96 Elias Seewald

Sestavy z posledních zápasů

Schwarz (21. Halász) – Lattner, Stehlík, Tejnor, Biro, Plutnar, Pastor, Zajíc, Šnajnar – Miller, Bartoš, Yellow Horn – Němec, Matuš, Mrázek – Novák, Raška, Guman – Špaček, Plíhal, Csamangó.
Gračnar – Brouillete, Štajnoch, Raymond, Viveiros, Jakubitzka, Pallestrang, Birnbaum – Mueller, Schremp, Harris – Raffl, Rauchenwald, Hughes – Schiechl, Duncan, Huber – Baltram, Winkler, Wachter - Kainz.
NEWSLETTER