Petr Mrázek: Byli jsme lepším týmem, dva body jsou ztráta

Rozhovory
PO 27. 11. 2017
Petr Mrázek zažívá povedené období. Nedělní duel proti Innsbrucku ovládl třemi kanadskými body a velkou měrou se tak postaral o třetí domácí výhru v řadě. V rozhovoru hodnotí zápas, ale také mluví o souhře se svými spoluhráči.
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku

Jak hodnotíte zápas s Innsbruckem?
Vyhráli jsme po nájezdech, ale myslím si, že je to pro nás ztráta. Měli jsme vyhrát za tři body, protože jsme dle mého názoru byli lepším týmem. Směrem dopředu to bylo dobré, ale v obraně jsme bohužel vyrobili nějaké chyby a skončilo to pět pět. To nás trošku mrzí, ale dva body bereme.

Innsbruck vlastně pětkrát dorovnal jednogólové manko, téměř vždy okamžitě po vstřeleném gólu Orlů. Co jste si říkali v kabině?
Po první třetině jsme si v kabině sedli a řekli jsme si, že se musíme vyvarovat toho, abychom nedostávali tak rychlé góly. Více se musíme koncentrovat na obranu. Myslím si, že od druhé třetiny se nám to celkem dařilo. Škoda, že vždycky rychle dorovnali. Zbytečně jsme se potom strachovali o výsledek.

Proti Innsbrucku jste zaznamenal tři body. Z osobního hlediska tedy pravděpodobně panuje spokojenost…
Hrálo se mi dobře třeba v porovnání se zápasem v Salzburgu. Všechny ty naše góly plynuly z toho, že jsme celá formace dobře pohybovali. Směrem dopředu jsme měli i nějaké další šance, ale nepovedlo se je využít.

Ve třetí třetině jste měl jednu velkou šanci…
Erik mi nahrál a já jsem objížděl hráče. Za mnou jel ještě jeden hráč a ten mi sekal do hokejky. Chtěl jsem střílet, ale jak jsem cítil toho hráče za mnou, tak jsem chtěl objet bránu. Už si nepamatuju, jestli jsem spadl sám, nebo k tomu pomohl ten protihráč.

Jak se vám hraje s Erikem Němcem?
S Erikem Němcem a Radimem Matušem jsme si sedli, jsme hodně dobří kamarádi. Jsme skoro stejně staří, takže si máme hodně co říct. Naše největší přednost je to, že všichni tři jsme hodně brusliví. Když máme dobrý pohyb, přibývají i šance. Tím se nám to vyplácí. Už například ve Vídni jsme tam měli nějaká povedená střídání.

V posledních zápasech hrajete i přesilovky…
Přesilovky normálně hraju s klukama z formace. V neděli jsem na led naskočil s Yellow Hornem, protože šlo o variantu čtyři na tři. Výborně mě našel a já už jen zamířil do prázdné branky. Za to mu patří velké díky.

Se Salzburgem hrajete třikrát v krátkém sledu. Jak na ně?
Minulý zápas v Salzburgu se nám nepovedl. Musíme se na ně hodně připravit, oni jsou opravdu bruslaři a v té rychlosti si nahrávají skoro do prázdné branky. Musíme tam jet s čistou hlavou – hrát útočně jako dneska a lépe v obranné fázi.

NEWSLETTER