Po pěti letech letí Orli znovu do Záhřebu

Naši soupeři
PO 30. 10. 2017
Téměř přesně před pět lety, 30. října 2012, zajížděli znojemští hokejisté naposledy do Chorvatska na led místního Medveščaku. Záhřeb zůstává jediným místem, kde Orli nikdy nevyhráli. O prolomení této série budou bojovat v úterý od 17:30.
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku
» Hvězda soupeře
Pět let v NHL, sezóna v KHL. Kariéra čerstvé posily Záhřebu Kevina Poulina dává tušit, že do ligy přišla hvězda první velikosti

Oběma týmům se v posledních utkáních dařilo rozdílně. Zatímco Orli mají na kontě aktuálně pět porážek v řadě, Medveščak se po horším startu zvedá, vyhrál na domácím ledě oba poslední duely a v tabulce se nachází jen dva body za Znojmem na osmé příčce se dvěma duely k dobru. Navíc se mu daří doma, ze sedmi duelů pokaždé bodoval a pětkrát vyhrál, na čemž má podíl tradičně bouřlivá atmosféra a průměrná návštěvnost přes pět tisíc diváků.

Mezi hlavní hvězdy týmu patří také dva Češi: útočník Tomáš Netík a obránce Tomáš Kudělka. K nim lze připočíst norského střelce Oldena nebo zámořského šikulu Morleyho, to vše navíc podporuje zezadu nová hvězdná posila v brance. Kanadský gólman Kevin Poulin dlouho působil v New York Islanders v NHL, po roce v Rusku nyní přišel do kádru chorvatského velkoklubu a uvedl se famózně. Ve dvou domácích duelech pustil jen dvě branky.

Orli tak pojedou do Záhřebu v těžké pozici, navíc se šňůrou pěti porážek na kontě. V posledním duelu v Grazu vyhráli dvě ze tří třetin, jenže nepovedená druhá část hry jim vzala naději na body. Přesto se najdou pozitiva: do obranných řad se po zranění vrátil Dominik Tejnor, první zápas odehrála také nová posila Tomáš Pastor. Kromě Tomáše Plíhala se tak znojemská marodka kompletně vyprázdnila a Znojmo bude doufat v návrat na vítěznou vlnu.

Bilance vzájemných mistrovských zápasů z pohledu Orlů

zápasy celkem V P VP PP VB:IB
13 1 9 0 3 33:54

Porovnání soupeřů

Orli Znojmo Medveščak Zagreb
pozice v tabulce 7. 8.
body 23 21
aktuální forma Graz – Znojmo 4:2
Dornbirn – Znojmo 8:5
Znojmo – Bolzano 3:4p
Záhřeb – Innsbruck 3:1
Záhřeb – Vídeň 4:1
Graz – Záhřeb 7:5
nejproduktivnější hráč Colton Yellow Horn, 17 bodů (7 + 10) Tyler Morley, 18 bodů (7 + 11)
nejproduktivnější obránce Jan Lattner, 10 bodů (4 + 6) Michael Boivin, 9 bodů (6 + 3)
brankář Marek Schwarz (90,41 %) Kevin Poulin (97,9 %)
využití přesilovek 14,70 % 12,00 %
úspěšnost oslabení 80,60 % 88,10 %

Rozhodčí zápasu

Hlavní rozhodčí:#45 Miha Bulovec, #3 Ladislav Smetana
Čároví rozhodčí: #76 Matjaž Hribar, #86 Natasha Pagonová

Sestavy z posledních zápasů

Halász – Lattner, Bořuta, Tejnor, Stehlík, Pastor, Pohl, Biro, Zajíc – Novák, Bartoš, Yellow Horn – Němec, Raška, Číp – Beroun, Matuš, Mrázek – Račuk, Guman, Špaček.
Poulin – Kudělka, Privitera, Boivin, Tikkanen, Čepon, Kegalj, Smolec – Olden, Morley, Mahbod – Aviani, Koskiranta, Netík – Rajsar, Brine, Zanoški – Jarčov, Jankovič, Simšič – Fičur.
NEWSLETTER