Pět bodů bych před sezónou bral všemi deseti, bilancuje vstup do sezóny Roman Šimíček

Rozhovory
PO 11. 9. 2017
Roman Šimíček zažívá vstup do nové sezóny jako hlavní trenér poprvé ve své kariéře. Po dvou ligových zápasech má jeho tým v kapse pět bodů a skalp dvou těžkých soupeřů. "Jsem rád za kluky, jak to zvládli. Pět bodů bych před sezónou bral všemi deseti," přiznává v rozhovoru.
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku

Jak byste zhodnotil zápas se Salzburgem?
Věděli jsme, že přijede kvalitní soupeř, že půjde o těžký zápas. Myslím si, že průběh zápasu byl stejný jako proti Linzi. Od půlky zápasu jsme měli víceméně více ze hry, což jsme potvrdili i brankami. Samozřejmě, je to parádní dát čtyři góly týmu jako Salzburg. Vyhráli jsme doma, což je plus pro fanoušky, kteří nás přišli podpořit. Hráčům jsem ale řekl, že jsou to pouze dva zápasy a musí nás to nakopnout do dalších bojů. Musíme si začít věřit, že máme v týmu sílu. Hráči to musí dostat do podvědomí. Musíme ale pracovat pořád stejně, nějaké uspokojení vůbec nepřipadá v úvahu.

Roman Šimíček vede tým od začátku sezóny jako hlavní trenér poprvé v kariéře

V první třetině měli více ze hry hosté...
Salzburg nás v první třetině pěkně zatočil, měl tam spoustu šancí. Kluci toho měli plné zuby, ale klobouk dolů před tím, jak to zvládli. Bylo tam několik zakázaných uvolnění, takže se kluci museli vracet zpátky na led, někteří tam byli přes dvě minuty v kuse. Zvládli to, což je ukázka toho, že tým má určitou sílu, ale je třeba neustále pracovat.

Měli jste k dispozici hodně přesilových her, některé z nich byly dvojnásobné. Jste s nimi spokojený?
V přesilovce pět na tři jsme dali gól. Já ale nikdy nejsem s ničím spokojený. Vždycky se na přesilovkách dá pracovat a stále je můžeme vylepšovat. Důležitá je výhra. Přesilovkové situace si pustíme na videu a rozebereme je příští týden. V tuto chvíli jsem spokojen se třemi body.

Proti Salzburgu tým udržel čisté konto. Jak hodnotíte defenzivní práci?
Marek Schwarz opět parádně zachytal, stejně jako proti Linzi. Podržel nás. Za ty dva zápasy si čisté konto zasloužil. Jsme za to rádi, už kvůli němu. Linz hrál minulý zápas trošku jiným stylem než Salzburg, ale oba zápasy jsme hráli v obraně stejně. Byla tam ale i spousta chybiček, na kterých je potřeba pořád pracovat.

Dva zápasy s favority na titul, pět bodů. Čekal jste, že tak těžké duely na úvod zvládnete s takovým přehledem?
Člověk vnímá, že nás v prognózách v Rakousku pasují na poslední nebo předposlední příčku. Podle mě je to to nejlepší, co nás mohlo potkat, že nás takhle podceňují. Znova ale opakuju, sezóna teprve začíná. Týmy jako Salzburg či Linz ještě půjdou s výkonností nahoru. My jsme měli delší přípravu, což se teď projevuje. Ještě to bude hodně náročné, ale kdyby mi někdo před sezónou řekl, že získáme pět bodů, bral bych to všemi deseti.

NEWSLETTER