Je to tady! Liga startuje, soupeřem na úvod bude Linz

Naši soupeři
ČT 7. 9. 2017
Už není cesty zpět, sezóna 2017/2018 se v pátek v 18:30 naplno rozeběhne! Po dlouhé letní pauze přivítají Orli na domácím ledě tradičně ambiciózní Linz, na který ale umí zahrát! Přijďte znojemské hokejisty podpořit a ukázat rakouskému mužstvu sílu Nevoga areny!
Vstupenky na Betano Hockey Games 2024
» Hvězda soupeře
Nejproduktivnější hráč loňského ročníku Corey Locke bude od nové sezóny hrozit obranám v dresu Linze.

Budou to dva roky, co podobně jako letos přijel na znojemský led Linz zahájit sezónu. Místo kýžených tří bodů však tehdy odjel ze Znojma, které právě slavilo Vinobraní, s výpraskem 0:4.

Ačkoliv tuto jízdu zažilo ze stávajícího kádru pouze jedenáct hokejistů, díky poměrně mladému týmu lze očekávat podobný styl hokeje. Dravost, agresivita, rychlost. To má být klíč k úspěchu, který naordinoval kouč Roman Šimíček svým svěřencům.

"Našim cílem není předvádět profesorský hokej. My chceme hrát agresivně a rychle bruslit. Chceme diváky bavit a hrát atraktivní celoplošný hokej," potvrdil hlavní trenér Orlů, že bude hráče nabádat k atraktivnímu pojetí hry, které bude diváky bavit.

Dalším důležitým faktorem, který by měl pomoci českému účastníkovi mezinárodní soutěže EBEL na cestě za úspěchem, bude nebojácnost a odhodlání. Každý z týmu se dovede postavit za svého spoluhráče.

V porovnání se Znojmem neprošel kádr Linze až tak výraznými změnami. Sice odešel Ryan Potulny a Brett McLean, vedení hornorakouského klubu je ale dokázalo nahradit jedním opravdu exkluzivním přestupem. Z Villachu přetáhlo nejproduktivnějšího hráče loňského roku - Kanaďana Coreyho Lockeho, který loni zaznamenal v padesáti dvou zápasech neuvěřitelných sedmdesát sedm bodů za dvanáct branek a neskutečných šedesát pět asistencí.

Ačkoliv v hráčském kádru k nikterak zásadním změnám nedošlo, v realizačním týmu se po pěti letech uskutečnila výměna na trenérském postu. Dlouholetý lodivod Linze Rob Daum byl nahrazen za Troye Warda. Zkušený americký kouč tak načne svoji třicátou sezónu v roli trenéra poprvé mimo území Severní Ameriky.

Zápasový bulletin ke stažení zde.

Bilance vzájemných mistrovských zápasů z pohledu Orlů

zápasy celkem V P VP PP VB:IB
41 20 14 4 3 155:127

Rozhodčí zápasu

Hlavní rozhodčí:Vladimír Baluška, #44 Vladimir Babić
Čároví rozhodčí:#91 Attila Nagy, #55 Daniel Soos
NEWSLETTER