Orlí letku čeká dvojutkání s Mladou Boleslaví, budou úspěšní hned na první pokus?

Naši soupeři
PO 7. 8. 2017
Orlí maraton přípravy na novou sezónu pokračuje. Po těsném duelu ve Vítkovicích je čeká další extraligový soupeř, tentokrát se střetnou s Mladou Boleslaví. Poprvé se představí v Čechách, o dva dny později pak se stejným týmem odehrají i domácí utkání.
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku
» Hvězda soupeře
Radan Lenc byl v předchozí sezóně druhým nejproduktivnějším hráčem týmu, vysloužil si i pozvánku do reprezentace

Znojemští hokejisté odstartovali zápasovou přípravu minulý čtvrtek proti Vítkovicím, na jejichž ledě předvedli velmi sympatický a bojovný výkon, přestože se jim vyhrát nepodařilo. Nebyli k tomu ale příliš daleko, ještě sedm minut před koncem totiž vedli.

"Už jsem se moc těšil na zápasový rytmus. Kluci v týmu mi hodně pomohli a hrálo se mi velmi dobře. Sice jsme nakonec prohráli, ale na první přípravné utkání jsme hráli velmi slušně," hodnotí předchozí duel nejmladší člen znojemské sestavy Tomáš Hanousek.

Mladá Boleslav patří v posledních letech mezi přední kluby české nejvyšší soutěže. V sezóně 2015/16 dokráčela až do semifinále play-off, ve kterém podlehla mistrovskému Liberci 0 :4 na zápasy. Sezónu 2016/17 pak ukončil bruslařský klub již v předkole play-off.

Velká změna se v létě udála zejména v realizačním týmu, v němž po dlouhých letech skončil hlavní trenér František Výborný, jehož nahradil Patrik Augusta. Odchodů je v kádru je ale možno napočítat hned deset. Brankoviště Mladé Boleslavi už nebude hájit bývalý znojemský gólman Jan Lukáš, který se významně podílel na vicemistrovské sezóně Orlů v roce 2016. Duel bude prestižní zejména pro gólmana Tomáše Halásze, jelikož ještě v březnu hájil právě dres bruslařského klubu.

V Mladé Boleslavi končí také jména jako Petr Vampola, David Štich, Marek Trončinský či Tomáš Pospíšil, bolet však bude zejména odchod českého reprezentanta Tomáše Hyky, který si vybojoval smlouvu v NHL a zamířil do nově vzniklého celku Las Vegas Golden Knights.

Zmiňované hokejisty by měl nahradit obránce Oldřich Kotvan či forvardi Jakub Valský a Tomáš Knotek. Brankářskou dvojici pak tvoří Kanaďan Brandon Maxwell a dvacetiletý Jan Růžička.

NEWSLETTER