Dopsání na soupisku? Je to splněný sen, těší Libora Šuláka

Rozhovory
ČT 18. 5. 2017
I Znojmo má na 81. mistrovství světa v ledním hokeji svého zástupce. Bývalý obránce Orlů Libor Šulák je prvním českým hráčem z EBEL, který se na šampionát dostal. Na soupisku byl dodatečně dopsán před posledním zápasem základní skupiny. Hned však zasáhl do zápasu se Švýcarskem.
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku

Libore, kdy jste se dozvěděl, že budete dopsán na soupisku, a že dokonce nastoupíte i do zápasu?
Řekli mi to ráno v den zápasu. Říkali mi, abych nebyl nervózní.

Jandač o Šulákovi

"Byl tam sice u nějakého inkasovaného gólu, ale na něj se určitě nezlobím. Na to, že tohle hrál poprvé, podal dobrý výkon. Myslím, že jsou hráči, na které bych se po utkání se Švýcarskem mohl zlobit víc," řekl trenér Jandač po úterním utkání.

A opravdu jste nebyl nervózní?
Určitě jsem byl nervózní (úsměv). Postupem času to ze mě ale spadlo.

Jaké byly bezprostřední pocity, když jste se to dozvěděl?
Byla to samozřejmě obrovská radost. Splnil se mi tím sen. Bylo to hrozně super, prožíval jsem smíšené pocity, ale hodnotím to určitě pozitivně.

Jak moc tu vaši radost zkazilo to, že jste se Švýcarskem prohráli?
Je to škoda, že můj první start nebyl vítězný. Myslím si, že Švýcaři hrají výborný hokej. Dobře napadají, mají výborný pohyb a hodně blokují střely. Musíme se před čtvrtfinále zlepšit.

Trenéři trochu zamíchali sestavou, ve středu jste trénovali v jiném složení. Co by tedy podle vás na Rusy mohlo platit?
Musíme se hlavně vyvarovat faulů a hrát dobře zezadu. Důležité bude také dobře bruslit a dávat si pozor na jejich výborné přesilovky.

Vaší silnou zbraní byly také přesilovky, ale proti Švýcarsku jste neproměnili ani jednu. Čím to bylo?
Oni spoustu našich střel zblokovali. Byla škoda, že nám tam něco nespadlo, protože máme spoustu šikovných hráčů na přesilovky.

Ve čtvrtek vás čeká čtvrtfinále proti Rusku. Už trenéři tady v mix zóně před vámi zmiňovali, že mezi vámi panuje dlouhodobá rivalita a oni si to uvědomují. O to větší motivace bude Rusy porazit, ne?
Určitě je to pro nás velká motivace. Celou sezónu jsme s Ruskem hráli na Euro hockey tour, takže soupeře známe. Dáme do toho maximum a budeme chtít vyhrát.

NEWSLETTER