Nový kádr Orlů: Roman Šimíček hlavním koučem, zůstává 13 hráčů

Aktuální zprávy
ČT 23. 3. 2017
Sezóna znojemských hokejistů je již nějakou dobu minulostí, vedení Orlů již intenzivně pracuje na skladbě týmu pro ročník následující. Hlavním koučem zůstává Roman Šimíček, z loňského týmu bude pokračovat třináct hráčů.
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku

Hlavní trenér Roman Šimíček tak poté, co v uplynulém ročníku přišel k mužstvu v prosinci a dovedl jej k šesté čtvrtfinálové účasti v řadě, dostává příležitost vést A-tým v první kompletní sezóně od začátku a spolu s vedením klubu pracovat na přestavbě hráčského kádru.

V orlí kabině zůstávají i nadále tradiční jména a znojemští patrioti, kteří tvoří neodmyslitelné jádro mužstva. Najdeme mezi nimi kapitána Jiřího Berouna nebo orlí odchovance Jana Lattnera, Jakuba Stehlíka, Davida Bartoše a Marka Špačka. Zůstávají i Tomáš Plíhal, Radek Číp, Patrik Novák, Štěpán Csamangó, Marek Biro a Antonín Bořuta. Už v průběhu minulé sezóny podepsal nový kontrakt útočník Colton Yellow Horn.

Brankoviště Orlů bude nadále hájit Marek Schwarz, zkušený gólman, který v uplynulém ročníku nastoupil ke 35 duelům. Naopak odchází Patrik Nechvátal. „Patrikovi vypršela smlouva. Nabídli jsme mu novou, ale on se rozhodl přijmout nabídku z Innsbrucku. Takový je hokej, přejeme mu hodně štěstí v další kariéře," prozradil sportovní manažer Rostislav Dočekal.

Odchází obránci Kadeřávek, McMonagle a útočníci Da Costa, Györi, Podešva, Šeda, Vodný a Wronka. Smlouva vypršela také obránci André Lakosovi, na odchodu je i útočník Adam Hughesman.

Na příchodech nových posil vedení týmu intenzivně pracuje. S několika hráči je již domluveno, ale protože jejich kluby zatím neukončily sezónu a hokejisté jsou pod smlouvou, lze jejich angažmá oznámit až po konci dubna.

„Chceme do týmu přivést mladší hráče, talentované a šikovné. Rádi bychom s nimi pracovali, přizpůsobili je naší filozofii, tak aby se nám kádr více stabilizoval. Dáme jim důvěru a umožníme rozvinout svůj potenciál, tak jako se to povedlo v případě Libora Šuláka nebo dalších hráčů v minulosti. Vytvoříme tak kostru mužstva, kterou bude možné dále doplňovat," vysvětlil Dočekal.

Vznikající tým Orlů pro sezónu 2017/18
BrankářiMarek Schwarz
ObránciMarek Biro, Antonín Bořuta, Jan Lattner, Jakub Stehlík
ÚtočníciDavid Bartoš, Jiří Beroun, Štěpán Csamangó, Radek Číp, Patrik Novák, Tomáš Plíhal, Marek Špaček, Colton Yellow Horn
Hlavní trenérRoman Šimíček
NEWSLETTER