Jakub Stehlík: Za Znojmo hraji rád, jsem tu opravdu spokojený

Rozhovory
PO 13. 3. 2017
Znojemský obránce Jakub Stehlík vytvořil v uplynulé sezóně spolehlivou obrannou dvojici s Liborem Šulákem. Společně si připsali čtyřicet osm bodů. Nejen o této spolupráci se důrazný bek rozpovídal v rozhovoru.
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku

Zhruba před týdnem pro Znojmo skončila sezóna. Jak byste ji zhodnotil?
Zpočátku to nevypadalo vůbec dobře. Poté jsme se z toho ale vyhrabali a jsme rádi, že jsme vybojovali play-off. Ze čtvrtfinále ale cítím zklamání, zasloužili jsme si alespoň jeden zápas vyhrát. Vyřazení po čtyřech zápasech je prostě špatné.

Konečný stav čtvrtfinále 0:4 hovoří poměrně jasně. Ve skutečnosti však ty zápasy tak jednoznačné nebyly...
Jak říkáte, jednoznačné to právě vůbec nebylo. Naopak to bylo nesmírně vyrovnané. Dva zápasy skončily v prodloužení, a když zapomenu na druhý venkovní duel, tak jsme byli minimálně vyrovnaným soupeřem. Jak jsem říkal, rozhodně jsme si zasloužili vyhrát alespoň jeden zápas.

Který zápas podle vás rozhodl, že do semifinále postoupí Klagenfurt?
Řekl bych, že hned ten první, ve kterém jsme přišli o vedení až v poslední minutě a nakonec jsme prohráli v prodloužení. Kdybychom jej vyhráli, mohlo vše vypadat úplně jinak. Dalším faktorem byly určitě domácí zápasy, které jsme měli vyhrát.

Vrátím se ještě k tomu poslednímu utkání. Jaké byly bezprostřední pocity z vyřazení, když soupeř rozhodl až ve dvacáté třetí minutě prodloužení?
Bylo to špatné. Myslím si, že jsme si ten zápas zasloužili vyhrát. Dělali jsme všechno proto, abychom sérii ještě minimálně vrátili do Klagenfurtu. Abychom jim to znepříjemnili. Za každou cenu jsme chtěli vyhrát, bohužel to však nevyšlo.

Téměř celou sezónu jste hrál s Liborem Šulákem. Jak vám sedla spolupráce?
Hráli jsme spolu i loni. Známe se už dlouho a celkem jsme se sehráli. Libor výborně bruslí, spoustu akcí dobruslí a zachrání. Hraje hodně dopředu, takže jsme si vytvořili i hodně šancí. Bylo to super.

Jak vidíte svoji budoucnost? Zůstanete Orlem i v příští sezóně?
Zatím jsem to neřešil. Chtěl bych tu určitě zůstat, protože jsem ve Znojmě hodně spokojený a hraji tady rád.

NEWSLETTER