Podruhé ve dvou dnech stejný soupeř, do Znojma míří Fehérvár

Naši soupeři
PÁ 3. 2. 2017
První polovina nadstavbové části soutěže je nenávratně za námi, Orli i nadále drží druhou příčku zaručující účast ve vyřazovacích bojích. To přijíždí zvrátit Fehérvár, kterému se v předchozím zápase povedlo Jihomoravany na domácím ledě porazit. Uspějí i na Moravě? Přijďte Znojmo podpořit v honbě za play-off! Zápas začíná v sobotu v 17:30.
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku
» Hvězda soupeře
Maďarský reprezentační gólman Zoltán Hetényi sbíral zkušenosti ve Finsku, v Kanadě, v národním dresu se podíval do olympijské kvalifikace i do elitní divize mistrovství světa

Jediný maďarský účastník EBEL si v posledním zápase smlsnul na znojemském týmu. To jej katapultovalo na čtvrté místo v tabulce, ve které se najednou Čerti ocitají v přímém boji o účast v play-off. K tomu jim chybí právě na Orly tři body, které mohou získat už v sobotu na znojemském ledě.

V posledním vzájemném zápase sice Znojmo v první třetině vedlo, když se dvakrát prosadilo zásluhou Seana McMonagla a Davida Bartoše, následně ale ve zbytku zápasu nedokázalo najít odpověď na pět maďarských branek. Po čtvrté dokonce střídal znojemský brankář Marek Schwarz.

Svěřenci trenéra Romana Šimíčka vyslali v maďarském pekle na Hetényiho 38 střel, ze kterých se ujaly dvě. Na dobře chytajícího brankáře nedokázali najít recept, to zřejmě bude klíčovým prvkem k porážce soupeře v odvetě na domácím ledě.

I nadále se zlepšuje stav na znojemské marodce. Antonín Bořuta již v minulém utkání nastoupil, trojice útočníků Patrik Novák, Marek Györi a Tomáš Plíhal by však ani přes zlepšení neměla nastoupit ani v odvetném zápase proti Fehérváru.

Bilance vzájemných mistrovských zápasů z pohledu Orlů

zápasy celkem V P VP PP VB:IB
29 13 13 3 0 113:106

Porovnání soupeřů

Orli Znojmo Fehérvár AV19
pozice v tabulce 2. 4.
body 11 8
aktuální forma Fehérvár - Znojmo 6:2
Znojmo - Villach 4:2
Graz - Znojmo 3:1
Fehérvár - Znojmo 6:2
Dornbirn - Fehérvár 1:0p
Fehérvár - Lublaň 3:4sn
nejproduktivnější hráč David Bartoš, 38 bodů (16 + 22) Andrew Sarauer, 41 bodů (16 + 25)
nejproduktivnější obránce André Lakos, 29 bodů (3 + 26) Antonin Manavian, 25 bodů (11 + 14)
brankář Marek Schwarz (90,1 %) Zoltan Hetényi (91,4 %)
využití přesilovek 21,1 % 16,8 %
úspěšnost oslabení 80,9 % 79,7 %

Rozhodčí zápasu

Hlavní rozhodčí:#17 Thomas Berneker, #21 Miroslav Stolc
Čároví rozhodčí:#68 Maximilian Gattol, #94 Christian Kaspar

Sestavy z posledních zápasů

Schwarz (35. Nechvátal) – Šulák, Stehlík, Lakos, McMonagle, Bořuta, Biro, Kadeřávek – Csamango, Bartoš, Yellow Horn – Beroun, Pucher, Lattner – Vodný, Da Costa, Podešva – Wronka, Šeda, Hughesman – Špaček.
Hetényi – Schiestel, Owens, Sagert, Manavian, Szirányi, Orbán A., Szabó – Kóger, Vas, Sofron – Erdély, Sarauer, Bodó – Sárpátki, Maylan, Orbán B. – Beauregard, Reisz, Vincze.
NEWSLETTER