Orli proti Orlům! Znojmo čeká klíčový souboj o čtvrtfinále

Naši soupeři
SO 28. 1. 2017
Znojmo a Villach se po třech kolech nadstavby přetahují o druhé postupové místo do play-off. Jeden z klíčových soubojů na vysněné cestě do čtvrtfinále čeká český tým v neděli od 17:30, kdy orly z Korutan hostí na svém ledě. Buďte u toho!
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku
» Hvězda soupeře
Corey Locke vede první formaci Villachu i kanadské bodování ligy s úctyhodnými 64 body (11 + 53) v 45 utkáních

Villach a Znojmo se v tabulce už dlouhé měsíce pohybují blízko sebe. Také po třech kolech nadstavbové části jsou dva "orlí" celky v pořadí sousedy. Rakouský celek obsadil po základní části sedmé místo, hned v prvním kole nadstavby doma proti Lublani jej však stihla velká pohroma. V samém úvodu duelu se zranila kanadská brankářská jednička Olivier Roy a kouči Gregu Holstovi zůstal k dispozici kromě juniorů jen nadějný ale nezkušený Lukas Herzog.

S Herzogem inkasoval Villach vysokou porážku 2:6 ve Fehérváru, na což vedení klubu reagovalo angažováním volného Reného Swetteho, v minulosti brankáře Klagenfurtu, který chytal proti Znojmu například ve čtvrtfinále na jaře 2015. Swette už v pátek stál na střídačce, v domácím utkání proti Fehérváru však ještě dostal přednost Herzog. K výhře ale nepomohl: orli podlehli Dornbirnu doma 1:2.

"Měli jsme spoustu šancí, ale spálili je, což zrovna nepřidá sebevědomí. Není ale čas na to litovat se, musíme uspět proti Znojmu," nechal se slyšet kouč Greg Holst. "Víme, že to nebude jednoduchý zápas, ale dáme do něj vše," dodal.

Villach letos vyhrál tři ze čtyř vzájemných utkání, v tom posledním ve Znojmě ale neuspěl a podlehl 1:3. Znojmo bude chtít na tento výkon navázat. V pátek neuspělo na ledě Grazu, přesto si dokázalo vytvořit velké množství šancí a nebylo daleko od bodového zisku. "Byli jsme lepší až ve třetí třetině, na soupeře to nestačilo. Nyní se musíme naplno koncentrovat na utkání proti Villachu a uspět," věří znojemský obránce André Lakos.

Bilance vzájemných mistrovských zápasů z pohledu Orlů

zápasy celkem V P VP PP VB:IB
28 13 12 0 3 68:68

Porovnání soupeřů

Orli Znojmo EC Villacher SV
pozice v tabulce 3. 2.
body 8 9
aktuální forma Graz - Znojmo 3:1
Lublaň - Znojmo 1:2
Znojmo - Dornbirn 6:2
Villach - Dornbirn 1:2
Fehérvár - Villach 6:2
Villach - Lublaň 8:2
nejproduktivnější hráč David Bartoš, 35 bodů (14 + 21) Corey Locke, 64 bodů (11 + 53)
nejproduktivnější obránce André Lakos, 28 bodů (3 + 25) Samuel Labrecque, 22 bodů (12 + 10)
brankář Marek Schwarz (90,2 %) Lukas Herzog (90,4 %)
využití přesilovek 20,6 % 20,3 %
úspěšnost oslabení 81,0 % 83,7 %

Rozhodčí zápasu

Hlavní rozhodčí:#33 Gergely Kincses, #22 Manuel Nikolić
Čároví rozhodčí:#96 Elias Seewald, #55 Daniel Soos

Sestavy z posledních zápasů

Schwarz – Šulák, Stehlík, Lakos, McMonagle, Bořuta, Biro, Kadeřávek – Lattner, Bartoš, Yellow Horn – Beroun, Pucher, Wronka – Vodný, Da Costa, Hughesman – Podešva, Šeda, Csamangó – Špaček.
Herzog – Wehrs, Schlacher, Labrecque, Mühlstein, Bacher, Kreuter, Kariting, Winkler – Urbas, Locke, Verlič – Kromp, Hunter, Johner – Latendresse, McGrath, Petrik – Leiler, Platzer, Nageler.
NEWSLETTER