Jan Lattner: Jsem rád, že mi trenér dává důvěru v první formaci

Rozhovory
NE 15. 1. 2017
Jan Lattner se podílel brankou na vítězství Znojma na ledě první Vídně. Během zápasu si dokonce vyzkoušel roli útočníka i obránce. „Když se někdo zraní, musím zaskočit v obraně,“ vysvětluje.
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku

Dodaly vám dvě branky v první třetině sebevědomí?
Hlavně nám zvedlo sebevědomí to, že jsme vyhráli. Vedli jsme 2:0, ale soupeř dokázal vyrovnat. Všichni jsme rádi, že se nám podařilo utkání zvrátit na naši stranu. Vyhráli jsme ve Vídní, která je první v tabulce a v základní části neměla konkurenci. Pro nás je to obrovské povzbuzení, že dokážeme porážet i takové soupeře.

Jan Lattner už boj o play-off ve spodní šestce zažil. Tenkrát Orli cíl splnili a postoupili do čtvrtfinále

Ve třetí části jste opět inkasovali dvakrát v krátkém časovém úseku...
Dnes to ale bylo jiné, protože obě branky padly v našem oslabení. Vídeň umí zahrát přesilovky opravdu dobře. Trenér nám před zápasem říkal, že dnes nesmíme být vylučovaní. Bohužel jsme těch trestů měli strašně moc. Škoda, že jsme naopak my nevyužili dlouhou přesilovku pět na tři. Mohli jsme to celé ukončit ještě v normální hrací době.

Z obrany jste se vrátil do útoku. Na kterém postu se vám hraje lépe?
Hrál jsem sice v útoku, ale zápas jsem končil opět v obraně (úsměv). Jsem rád, že mi trenér dává důvěru do první formace. Můžu hrát s Coltonem Yellow Hornem a Davidem Bartošem. Oba jsou to skvělí hráči. David má neskutečnou sezónu. Já doufám, že mu to vydrží. Colton ukázal, že je střelec. Já jsem v té formaci od toho, abych dohrával soupeře a čistil prostor. Raději hraji v útoku, ale někdy je zkrátka potřeba jít do obrany, když má někdo z obránců zdravotní problémy. Když se někdo zraní, máme málo beků.

Jak se vám hraje z osobního hlediska?
Nebýt toho zranění, které jsem měl, tak to mohlo být lepší. Mám strašnou spoustu šancí, z kterých nedávám branky. Doufám ale, že to tam opět začne padat. Je jedno, kdo dává ty góly. Snažím se dělat to, co je potřeba.

Po několika letech vás čeká tvrdý boj o play-off ve spodní polovině tabulky...
Bude to jiné. V předchozích sezónách jsme si zápasy užívali a motali se kolem nejlepší čtyřky. Letos budeme muset nadstavbu hrát tak, abychom vybojovali místo v elitní osmičce týmů. Během týdne budeme trénovat a připravovat se na pátek. Chceme si zajistit místo v play-off co nejdříve.

Ve spodní šestce jsou týmy, proti kterým se vám letos příliš nedařilo. Co čekáte od těchto zápasů?
První šestka by nám asi vyhovovala více, protože ty týmy hrají hokej. Trenér nás ale určitě dobře připraví, abychom v klidu postoupili. Je jedno, kdo proti nám bude stát. Pokud máme být v play-off, musíme porazit všechny, ať proti nám stojí Vídeň nebo Lublaň.

NEWSLETTER