Do Znojma přijede jeden z přímých soupeřů o Top 6!

Naši soupeři
PO 2. 1. 2017
S rychlostí, s jakou se základní část chýlí ke svému konci, se stupňuje drama kolem první šestky. Na jižní Moravě se schyluje k jednomu z možná nejdůležitějších soubojů, v úterý od 18:30 se totiž ve Znojmě představí Villach! Přijďte Orly podpořit, budou vaši pomoc potřebovat!
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku
» Hvězda soupeře
Villach v předešlém zápase na ledě Dornbirnu vystřelil během první třetiny na bránu pouze třikrát, i tak ale dokázal zvítězit. Lví podíl na tom měl kapitán mužstva Eric Hunter.

Villach letos na Orly umí. Z doposud odehraných utkání vyhrál všechna tři! Na úvod sezóny nadělil Jihomoravanům debakl 6:0, o pár kol později už rozdíl nebyl tak markantní a Korutanští odjeli s výhrou 4:3. V posledním vzájemném zápase ale opět následovalo jednoznačné vítězství 5:1.

Celek z města ležícího na řece Drávě, jenž je zároveň důležitým dopravním uzlem jižního Rakouska, se díky dvěma výhrám po sobě vyhoupl v tabulce před Orly, kteří naopak dva zápasy po sobě ztratili. Rozdíl mezi oběma týmy je jediný bod, kdo proto v úterý vyhraje, bude mít výhodnější pozici pro případný atak šestého Innsbrucku.

Ačkoliv nový kouč znojemské lavičky prohrál s mužstvem oba venkovní duely a i nadále jeho svěřence tíží četná zranění, věří, že Znojmo vytyčeného cíle a zajištění jisté účasti v play-off ještě dosáhne: "Se zraněními je to obtížné, my ale budeme bojovat až do konce a věřím, že v Top 6 skončíme!"

Bilance vzájemných mistrovských zápasů z pohledu Orlů

zápasy celkem V P VP PP VB:IB
27 12 12 0 4 90:67

Porovnání soupeřů

Orli Znojmo EC VSV
pozice v tabulce 8. 7.
body 53 54
aktuální forma Linz - Znojmo 7:2
Salzburg – Znojmo 4:2
Lublaň – Znojmo 1:4
Dornbirn - Villach 3:2p
Villach - Lublaň 8:2
Villach - Klagenfurt 1:2
nejproduktivnější hráč David Bartoš, 29 bodů (12 + 17) Corey Locke, 48 bodů (11 + 38)
nejproduktivnější obránce Libor Šulák, 22 bodů (6 + 16) Samuel Labrecque, 19 bodů (10 + 9)
brankář Marek Schwarz (89,6 %) Olivier Roy (92,8 %)
využití přesilovek 20,7 % 19,4 %
úspěšnost oslabení 80,8 % 84,3 %

Rozhodčí zápasu

Hlavní rozhodčí:#23 Stefan Siegel, #3 Ladislav Smetana
Čároví rozhodčí:#91 Attila Nagy, #51 Marton Nemeth

Sestavy z posledních zápasů

Schwarz (18. Nechvátal) – Šulák, Stehlík, Lakos, Kadeřávek, Biro, Bořuta – Györi, Bartoš, Yellow Horn – Podešva, Pucher, Lattner – Tomas, Wronka, Csamangó – Vodný, Šeda, Špaček.
Roy – Brunner, Wehrs, Labrecque, Mühlstein, Bacher, Kreuter – Johned, Hunter, Latendresse – Urbas, Locke, McGrath – Steuer, Verlič, Schlacher - Nageler, Platzer, Karitnig.
NEWSLETTER