S jistotou play-off hostí Orli maďarský Fehérvár

Naši soupeři
ČT 14. 1. 2016
Poslední domácí zápas základní části EBEL přináší souboj českých Orlů s maďarskými čerty. Zatímco Znojmo už může hrát bez tlaku a chystat se na nadstavbu, maďarský tým s novým koučem čekají vypjaté boje ve spodní skupině. Zápas přenášený SPORT 5 začíná v pátek netradičně v 19:15.
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku
» Hvězda soupeře
Andrew Sarauer se po zranění a operaci dostává zpět do formy, loni patřil mezi nejproduktivnější hráče ligy.

Fehérvár zažívá sezónu jako na houpačce. Ligu začal skvěle, v září dokonce chvíli vedl tabulku, jenže pak přišla první série proher a s ní pád do spodní poloviny tabulky. Listopadovou šňůru výher vystřídal nepovedený prosinec, tým sužovala zranění důležitých hráčů i nestálost sestavy (Fehérvár letos vyzkoušel už 34 hráčů) a když zlepšení nepřinesly ani Vánoce, odnesl to minulý týden vyhazovem americký kouč Rob Palin.

Toho na lavičce Čertů vystřídala postava v EBEL dobře známá, finský trenér Hannu Järvenpää, ještě na podzim kouč Villachu. Finský stratég dostal jediný cíl - připravit mužstvo na tvrdé boje v nadstavbové části a zkusit s ním vybojovat jedno ze dvou míst ve čtvrtfinále. Při pohledu na kádr to nemusí být nereálný cíl. Vyrovnanou dvojici brankářů doplňuje solidní obrana a útok, kam se po zranění vracejí klíčoví hráči Andrew Sarauer a Frank Banham.

Orli mají příjemnější starosti. I když zranění jim také značně komplikovala situaci, páteční vítězství nad Villachem jim definitivně zajistilo pozici mezi nejlepšími šesti týmy a tím účast v play-off. Poslední dva duely základní části tak může sehrát uvolněně a bez tlaku. "Rozdíl mezi třetím a čtvrtým místem části je jen jeden bonusový bod navíc pro nadstavbovou část. Ale samozřejmě se dobře připravíme a chceme skončit třetí," prohlásil trenér Orlů Jiří Režnar.

Příznivci, kteří nebudou moci sledovat utkání přímo na tribunách znojemského stadionu, mohou zápas vidět také v přímém přenosu televizní stanice SPORT 5 nebo na internetovém streamu mediálního partnera klubu Playo.tv.

Bilance vzájemných mistrovských zápasů z pohledu Orlů

zápasy celkem V P VP PP VB:IB
23 11 9 3 0 94:85

Porovnání soupeřů

Orli Znojmo Fehérvár AV 19
pozice v tabulce 3. 9.
body 74 56
aktuální forma Znojmo – Villach 3:2
Salzburg – Znojmo 2:3
Znojmo – Vídeň 1:4
Fehérvár – Dornbirn 4:3
Fehérvár – Bolzano 0:1
Linz – Fehérvár 3:4p
nejproduktivnější hráč Colton Yellow Horn, 47 bodů (24 + 23) Brendan Connolly, 27 bodů (10 + 17)
nejproduktivnější obránce Lubomír Štach, 26 bodů (9 + 17) Aaron Brocklehurst, 16 bodů (3 + 13)
brankář Patrik Nechvátal (91,50 %) Zoltan Hetenyi (92,40 %)
využití přesilovek 20,20 % 11,40 %
úspěšnost oslabení 83,90 % 86,40 %

Rozhodčí zápasu

Hlavní rozhodčí: #3 Ladislav Smetana, #33 Gergely Kincses
Čároví rozhodčí: #51 Marton Nemeth, #55 Daniel Soos

Sestavy z posledních zápasů

Nechvátal – Štach, Lakos, Bořuta, Lattner, Roupec, Biro, Stehlík, Šulák – Tomas, Trivino, Rehuš – Šedivý, Bartoš, Yellow Horn – Podešva, Pucher, Číp – Špaček, Fiala, Novák.
Hetényi – Brocklehurst, Martinelli, Varga, Manavian, Orban, Szirányi, Wehrs – Kóger, Sarauer, Bodo – Kovacs, Sikorcin, Benk – Nagy, Francis, Sarpatki – Orban, Vincze.
NEWSLETTER