Lídr se třese! Orli mu letos nasázeli již čtrnáct gólů

Naši soupeři
ČT 7. 1. 2016
Základní část EBEL vrcholí! Páteční večer nabídne konfrontaci TOP týmů ligy, a jak již bývá dobrým zvykem, souboje Znojma se Salzburgem jsou opravdovou reklamou na hokej. Úvodní buly bude vhozeno v 19:15.
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku
» Hvězda soupeře
Salzburg se může spoléhat na dva gólmany s vyrovnanými výkony. Mezi tyčemi však nejčastěji stojí Luka Gračnar, slovinský reprezentant.

Úřadující mistr EBEL se vymotal ze všech patálií, které jej v úvodu sezóny postihly a z chvostu tabulky vystoupal až na samý vrchol. Momentálně, čtyři kola před koncem, má přímý postup do play-off v kapse, a tak může zbylé zápasy dohrát s klidem na hokejkách. V posledním kole navíc uštědřil debakl Klagenfurtu (Klagenfurt – Salzburg 0:7).

"Hráči KAC neměli svůj nejlepší den, od toho se pak odvinul i výsledek," zdůvodňuje jednoznačné vítězství trenér Salzburgu Daniel Ratushny. "Znojmo k nám přijede s velmi silným týmem. Očekávám vyrovnaný boj."

Jeho slova, že to domácí nebudou mít v pátek vůbec jednoduché, potvrzuje i fakt, že Orlům se na silný Red Bull daří. Letos mu ve třech zápasech vstřelili celkem čtrnáct branek a sami inkasovali jen sedmkrát. Další výhra by svěřence trenéra Jiřího Režnara posunula blíže k branám play-off.

Do utkání zasáhne už i nová akvizice ve znojemském dresu André Lakos, který právě se Salzburgem slavil tři tituly pro mistra EBEL. "Zápas jako každý jiný. Nejdůležitější je zvítězit," burcuje před úvodním vhazováním dvoumetrový zadák. V defenzívě budou nadále chybět Petr Šenkeřík a Martin Bača, který podstoupil operaci ruky a letošní sezóna pro něj skončila. Do Rakouska k souboji dvou nejofenzivnějších týmů ligy neodcestuje ani forvard Jan Šeda.

Bilance vzájemných mistrovských zápasů z pohledu Orlů

zápasy celkem V P VP PP VB:IB
25 13 5 1 6 79:84

Porovnání soupeřů

Orli Znojmo EC Red Bull Salzburg
pozice v tabulce 3. 1.
body 68 82
aktuální forma Znojmo – Vídeň 1:4
Znojmo – Dornbirn 4:1
Linz – Znojmo 4:5sn
Klagenfurt – Salzburg 0:7
Salzburg – Linz 3:4p
Salzburg – Dornbirn 5:1
nejproduktivnější hráč Colton Yellow Horn, 46 bodů (23 + 23) John Hughes, 50 bodů (14 + 36)
nejproduktivnější obránce Antonín Bořuta, 25 bodů (9 + 16) Heinrich Dominique, 30 bodů (7 + 23)
brankář Patrik Nechvátal (91,30 %) Luka Gračnar (92,30 %)
využití přesilovek 20,10 % 17,40 %
úspěšnost oslabení 83,60 % 89,30 %

Rozhodčí zápasu

Hlavní rozhodčí: #17 Thomas Berneker, #19 Roland Kellner
Čároví rozhodčí: #98 Michael Johnstone, #71 David Nothegger

Sestavy z posledních zápasů

Nechvátal – Roupec, Lattner, Šulák, Stehlík, Štach, Bořuta – Tomas, Pucher, Rehuš – Šedivý, Bartoš, Yellow Horn – Podešva, Trivino, Číp – Špaček, Fiala, Novák.
Gračnar – Kutlák, Trattnig, Heinrich, Viveiros, Connelly, Fahey – Sterling, Duncan, Hochkofler – Welser, Baltram, Latusa – Ledin, Komarek, Aquino – Rauchenwald, Brucker, Cijan.
NEWSLETTER