O umístění Orlů na třetí příčce se rozhodne v Salzburgu

Naši soupeři
PO 2. 3. 2015
Znojemští hokejisté se po otevření střelnice na domácím ledě pokusí o úkol z nejtěžších. Porazit letos suverénní Salzburg. Vítězství zajistí Orlům třetí příčku a právo vybírat si ze dvou soupeřů pro play-off. V případě prohry by museli spoléhat na prohru Fehérváru. Podaří se svěřencům trenéra Režnara uspět? Zápas začíná v 19:30
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku
Čtyřiatřicetiletý Američan Troy Milam je znám českému fanouškovi především z působení ve Spartě Praha. V Evropě si ale zahrál také SM-Liigu, letos již druhý rok obléká dres Salzburgu

V posledním nadstavbovém kole již může Salzburg odpočívat. S několikazápasovým předstihem si zajistil první místo v tabulce, které mu zajišťuje právo první volby. K mání budou Vídeň, Villach, Bolzano a jeden ze trojice Klagenfurt, Graz, Dornbirn. Spekulace samozřejmě běží v plném proudu, jisté ale je, že Salzburg bude s jakýmkoli soupeřem jasným favoritem. Vždyť z devíti nadstavbových zápasů si Red Bull odnesl šestnáct bodů. Spolu se čtyřmi bonusovými body po základní části má na kontě nedostižných dvacet bodů.

„Mí svěřenci hráli v Maďarsku dobře. Znojmo je naší poslední zkouškou před play-off, bude to zajímavá hra,“ prohlásil hlavní trenér Salzburgu Daniel Ratushny.

Oproti svému úternímu sokovi jde ještě Orlům o hodně. Umístění na třetí příčce by dalo Znojmu možnost vybírat si ze dvou soupeřů pro play-off. V případě prohry v Salzburgu by Orli pro umístění na třetím místě museli doufat v jakoukoli prohru Fehérváru, se kterým mají v případě shody bodů horší vzájemné zápasy z nadstavby, která je v tomto případě směrodatná.

Po prohře ve Fehérváru si v minulém zápase proti Linzi Orli zastříleli. Proti Salzburgu ale chtějí také bodovat. „Salzburg je bezesporu nejlepší tým v lize. Bude to pro nás těžké, ale třetí místo jednoduše chceme a budeme o něj bojovat. Skončit po nadstavbě na třetí příčce je pro nás velká motivace,“ nechal se slyšet znojemský lodivod Jiří Režnar.

Bilance vzájemných mistrovských zápasů z pohledu Orlů

zápasy celkem V P VP PP VB:IB
21 10 7 2 2 68:65

Porovnání soupeřů

Orli Znojmo EC Red Bull Salzburg
pozice v tabulce 3. 1.
body 12 20
aktuální forma Znojmo - Linz 8:2
Fehérvár - Znojmo 5:1
Znojmo - Vídeň 2:1sn
Fehérvár - Salzburg 4:2
Vídeň - Salzburg 3:4sn
Salzburg - Villach 4:3
nejproduktivnější hráč Adam Havlík, 48 bodů (6 + 42) Thomas Raffl, 53 bodů (26 + 27)
nejproduktivnější obránce Lubomír Štach, 30 bodů (8 + 22) Dominique Heinrich, 35 bodů (10 + 25)
brankář Chris Holt (91,22 %) Luka Gračnar (92,70 %)
využití přesilovek 24,90 % 23,44 %
úspěšnost oslabení 80,97 % 84,39 %

Rozhodčí zápasu

Hlavní rozhodčí:#11 Peter Gebei, Patrick Gruber
Čároví rozhodčí:#91 Attila Nagy, Maxmilian Verworner

Sestavy z posledních zápasů

Holt – Bořuta, Jass, Havel, Štach, Pavlikovský, Nemčík, Klimíček – Beroun, Šeda, Číp – Tomas, FIala, Novák – Šedivý, Bartoš, Havlík – Lattner, Pucher, Klhůfek – Špaček.
Brückler – Konradsheim, Duller, Lindner, Mühlstein, Heinrich, Pallestrang, Winkler – Pöck, Duncan, Lahoda – Raffl, Komarek, Latusa – Kainz, Walter, Beach – Rauchenwald, Brucker, Cijan.
NEWSLETTER