Kapitán Beroun: Diváci si konečně přišli na své

Rozhovory
NE 1. 3. 2015
Čtrnáct hráčů si v neděli připsalo kanadské body do svých statistik. Mezi nimi byl i Jiří Beroun, jenž asistoval na sedmý gól Znojma. "Tento výsledek jsme vůbec nečekali," řekl v rozhovoru po utkání.
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku

Sázkové kanceláře měly před nedělním zápasem jasno. Favoritem předposledního utkání nadstavbové části bylo jednoznačně Znojmo, ovšem fanoušci i hráči očekávali vyrovnaný souboj. "Šli jsme do toho s tím, že to bude vyrovnanější zápas. Nakonec ale skončil skvělým výsledkem pro nás," pochvaluje si kapitán Orlů.

Znojmo nastoupilo do duelu v téměř kompletním složení. Po fázi, kdy se soustředilo spíše na obranu, nasměřovalo opět všechny síly do útoku. "Chtěli jsme hrát znovu aktivně. Diváci si tak konečně přišli na své po té době, kdy jsme kvůli koncentraci na defenzívu stříleli méně branek."

Naopak Linz se do mnoha šancí nedostával. Vždyť za celé utkání vyslal o dvacet čtyři střel méně. "Chyběli jim někteří hráči, neměli organizovanou obranu, takže proto jsme se podle mě více prosazovali," zdůvodňuje znojemská třicítka. "Nebylo tam ani tolik osobních soubojů. Oba týmy hrály před play-off opatrněji," naráží na skutečnost, že Orli nezpůsobili za celý zápas jediný faul.

Za rozhodující moment považuje rychlý gól na 3:1: "To bylo hodně důležité. Kdyby ten stav 2:1 zůstal delší dobu, začalo by se to táhnout a mohl z toho být těžký zápas."

Kvůli výhře Fehérváru nad Salzburgem ještě není o osudu Orlů rozhodnuto. Aby uhájili třetí pozici, musí Maďaři v úterý ve Villachu prohrát, a nebo Znojmo bodovat v Salzburgu. Jestliže by skončili třetí, budou si vybírat soupeře pro čtvrtfinále ze dvou zbylých adeptů. "Bavíme se o tom, ale pokud chceme uspět, musíme porazit každého," ví třebíčský odchovanec. "Tipy na soupeře, s nimiž bychom chtěli do čtvrtfinále jít, máme. Uvidíme ale, jak dopadne poslední kolo."

NEWSLETTER