Vlastní hloupostí jsme dostali soupeře na koně, zlobí se Jiří Režnar

Rozhovory
SO 10. 1. 2015
Spokojeni s výhrou nad rivalem v boji o první šestku odcházeli z ledu znojemští hokejisté, stálo je to ale více sil a nervů, než si přáli. Z vedení 4:0 se v posledních minutách stal za stavu 4:3 lítý boj o udržení vítězství. "Nemůžeme dohrávat zápas takhle ustrašeně," varuje hlavní kouč Orlů Jiří Režnar.
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku

Ještě v 35. minutě přitom Znojmo vedlo nad úřadujícím mistrem EBEL 4:0 a na ledě dominovalo. Rychlé snížení a další dvě trefy ve třetí třetině v podání Bolzana však přinesly velké drama. "Soupeře jsme dostali na koně vlastní hloupostí a třásli se poté o výsledek," upozorňuje Režnar. "Když hráči soupeře vycítí slabost, jdou do vás o to více. Závěr zápasu nemůžeme dohrávat takhle ustrašeně. Musíme hrát jako předtím, disciplinovaně a hlavně to, co si řekneme," dodává důrazně.

Dva body Ondreje Šedivého při jeho debutu ve Znojmě přispěly k vítězství

Problém však znojemský lodivod nevidí jen v samotném závěru střetnutí. "Dostali jsme rychlou branku na 1:4 a potom přestali hrát. Měli jsme ale tři samostatné nájezdy, které málem rozhodly. Takové góly se musí dávat," podotýká Režnar. "Pořád se bavíme o psychice. Loni to zkraje sezóny bylo to stejné, vedli jsme o dvě tři branky a vždycky se na konci třepali. Pracujeme na tom, abychom v závěru zápasu nebyli tak posraní," dodává.

Přesto mohou znojemští příznivci zvolat "Konec dobrý, všechno dobré". Vítězství udrželo Orly na pátém místě v našlapaném středu tabulky. Do konce základní části zbývá sedm kol a každý duel nyní bude důležitý. "Musíme se dívat sami na sebe. Zbývající tři domácí zápasy musíme vyhrát, a když k tomu přidáme jeden venku, mělo by to stačit," věří Režnar.

Významnou roli by v honbě Znojma za jistotou účasti v play-off mohl sehrát také Ondrej Šedivý, nová akvizice v útoku. "Ondru známe už z juniorky Vítkovic a z Havířova. Je to šikovný hráč na puku, umí zakončit a takového hráče jsme potřebovali. Adam Havlík se trápí, Honza Lattner taky a góly těchhle hráčů z loňské sezóny chybí. Adam po boku Ondry ožil a doufejme, že jim to půjde dál tak, jak to šlo dnes," doufá Jiří Režnar.

NEWSLETTER