Tři, dva, jedna... čtvrtfinále play-off startuje!

Naši soupeři
ČT 6. 3. 2014
Dlouho očekávaný svátek hokeje je tu! Již za pár hodin vypuknou boje o mistrovskou trofej Erste Bank Eishockey Ligy. Po uši vyzbrojení znojemští hokejisté se vrhnou do čtvrtfinálového zápolení s Černými křídly z Linze a doufají i ve vaši podporu! První duel je na programu v pátek od 18:30 na zimním stadionu ve Znojmě.
Vstupenky na Betano Hockey Games 2024
» Hvězda soupeře
V play-off stoupají akcie týmu s výkonem gólmana. Linz má v bráně oporu v podobně Michaela Ouzase

Po pondělním výběru soupeřů do play-off se Černá křídla nemohla cítit dobře naladěna – vytvořila čtvrtfinálový pár se Znojmem. A to se ani při troše dobré vůle nemohlo Linzi líbit. Ten v předchozích třech sezonách ještě nedokázal na jihomoravském ledě zvítězit, celkově se pak radoval z výhry pouze třikrát ze čtrnácti pokusů. „V Linzi máme dobrý tým. Minulost nás nezajímá. Pro nás je důležité to, že nás čeká první zápas play-off,“ říká gólman Michael Ouzas, na nějž se budou upírat mnohé zraky.

Právě kanadský brankář je pamětníkem čtvrtfinálové série Znojma a Záhřebu, kde v sezoně 2011/2012 působil. Chorvati suverénně přejeli Orly 4:0 na zápasy. „Češi jsou ale v tomto roce mnohem silnější než před dvěma lety,“ uvědomuje si Ouzas.

Trenér Rob Daum podobně jako jeho svěřenci zahodil za hlavu předchozí statistiky a hledí jen a jen do budoucnosti. „Je to pro nás nový začátek. Všichni hráči jsou fit. Máme vše potřebné k tomu, abychom mohli zvítězit,“ říká Rob Daum, který svůj tým přivezl do Znojma již ve čtvrtek.

Znojemští hokejisté vstupují do čtvrtfinálové série jako mírní favorité. Důvodů k sebedůvěře mají hodně. Do not Orlům hraje nejen dobře zvládnutý závěr nadstavby, ale hlavně výtečná vzájemná bilance s Linzem. Ale pozor! Play-off je zcela specifická záležitost a otírat se o předchozí úspěchy může být nebezpečné. „Vyřazovací boje jsou ošemetné. Prakticky začínáme od nuly a karty jsou nově zamíchány,“ varuje před euforií asistent trenéra Milan Navrátil.

„Linz je kompletní tým. Má výborný útok i dobrou obranu. Bude rozhodovat aktuální forma. Se srdcem, disciplínou a kvalitním výkonem gólmana můžeme letos mířit hodně vysoko. Chceme ukořistit první výhru,“ prohlašuje Navrátil. Orli by měli mít k dispozici kompletní kádr, v tréninkovém zápřahu jsou i útočníci Petr Beránek a Jiří Beroun, kteří chyběli v předchozích duelech. U Beránka, jehož absence byla delší, je ovšem start nejistý.

Bilance vzájemných mistrovských zápasů z pohledu Orlů

zápasy celkem V P VP PP VB:IB
14 9 3 2 0 57:37
 

Porovnání soupeřů

Orli Znojmo EHC Black Wings Linz
pozice v tabulce po základní části 4. 6.
body 12 9
aktuální forma Vídeň – Znomo 4:7
Znojmo – Linz 3:2
Villach – Znojmo 4:3
Linz – Bolzano 1:3
Znojmo – Linz 3:2
Salzburg – Linz 7:2
nejproduktivnější hráč Adam Havlík, 56 bodů (18 + 38) Jason Ulmer, 57 bodů (16 + 41)
nejproduktivnější obránce Richard Pavlikovský, 30 bodů (8 + 22) Curtis Murphy, 39 bodů (10 + 29)
brankář Sasu Hovi (91,9 %) Michael Ouzas (91,9 %)
využití přesilovek 20,42 % (4.) 17,70 % (8.)
úspěšnost oslabení 83,79 % (3.) 83,51 % (5.)
 

Rozhodčí zápasu

Hlavní rozhodčí: #33 Gergely Kincses, #3 Ladislav Smetana
Čároví rozhodčí: #60 Martin Smeibidlo, #91 Attila Nagy

Sestavy z posledních zápasů

Hovi – Pavlikovský, Štach, Sova, Thomas, Kolarz, Bořuta, Magovac, Müller – Blatný, Sýkora, Lattner – Podešva, Pucher, Havlík – Procházka, Bartoš, Novák – Špaček, Fiala, Šeda.
Ouzas – Murphy, R. Lukas, MacDonald, Hedlund, Dorion, Mitterdorfer, Fechtig, Mayr  – Lebler, Moran, Ulmer – Kozek, Hisey, Leahy – Baumgartner, Oberkofler, P. Lukas – Spannring, Gaffal, Macierzynski.
NEWSLETTER