Už se to nikdy nemusí opakovat

Rozhovory
PÁ 15. 3. 2002
Nabruslil opět desítky kilometrů, v soubojích u mantinelu nedaroval soupeři ani centimetr a žádný puk pro něj nebyl ztracený. <b>Radek Haman</b> odehrál se spoluhráči z prvního útoku další ze skvělých zápasů a přispěl ke třetímu vítěznému korálku v náhrdelníku s názvem Play off 2002.
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku Radku, gratulace k vítězství. Co ten dnešní zápas rozhodlo?
Rozhodla větší vůle. Nám bylo jasné, že pokud závěr zvládnem a budem vést na zápasy tři jedna, tak budeme strašně blízko postupu a pro soupeře bude strašně těžké vyhrát tři zápasy za sebou. Je to obrovská motivace, takové série se už v životě nemusí opakovat. Sice nám to trochu svazovalo ruce, hlavně v první třetině, ale závěr jsme zvládli, hlavně psychicky.

Včera vám tam branky padaly jak na běžícím pásu, dneska to bylo vyrovnanější..
Nám to vedení včera trochu ublížilo. Dnes to bylo pořád o jeden gól a tak se nám hraje možná i lépe, víc se koncentrujem. Zatímco včera nám paradoxně diváci trochu uškodili, dnes nám strašně pomohli. Když vedeme a lidi nás ženou do útoku, tak je možné, že někde uděláme chybu a necháme se unést, ale když prohráváme a potřebujem se dotáhnout, tak nám lidi dodávají obrovskou energii.

Všechny zápasy jsou určitě náročné, nechyběla vám v druhé třetině trochu už síla? Měli jste tam trochu útlum.
Nám hlavně uškodily naše zbytečné fauly. V kabině se na to upozorňujem, ale potom stejně jdem sedět. Hlavně ta oslabení nám vzala síly a navíc se soupeř dostal do sedla, otočil zápas a to vše díky naší nedisciplinovanosti. Únava je oboustranná, teď bude důležité si za ty dva dny odpočinout, zregenerovat. Pro oba týmy je to stejné, ale když se vyhrává, tak únava mizí rychleji.

Trenéři Zlína se snažili střídat na vaši první řadu Petra Lešku a jeho křídla, poznali jste to nějak na hře?
Zas tak moc to asi vliv nemělo, později se to promíchalo a všechny tři pětky dokázali na tu Čajánkovu zahrát. Byla na nich vidět velká únava, stejně jako na nás. Myslím, že všechny naše řady zahrály dobře.

V neděli ve Zlíně máte šanci udělat ten poslední krok, známé klišé říká, že nejtěžší. Budete hrát třeba víc na obranu a snažit se domácí trápit defenzivou?
Nám to vyhovuje, že teď hrajem venku. Ve Zlíně budem mnohem uvolněnější než bychom byli doma a naopak domácí budou pod obrovským tlakem. Navíc máme pořád ten zápas doma v záloze, ale určitě bychom chtěli postoupit už v neděli, uděláme pro to všechno.
NEWSLETTER