Znojmo vyzve ve čtvrtfinále Linz!

ICE Hockey League
PO 3. 3. 2014
Orli Znojmo se ve čtvrtfinále EBEL utkají s Linzem. Rozhodla o tom pondělní volba soupeřů. První Salzburg zvolil Dornbirn, Bolzano si vybralo Fehérvár a Vídeň se ze zbývající dvojice rozhodla pro Villach. Na Znojmo tak zůstal Linz.
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku

Čtvrtfinálové dvojice

Salzburg (1.) – Dornbirn (8.)
Bolzano (2.) – Fehérvár (7.)
Vídeň (3.) – Villach (5.)
Znojmo (4.) – Linz (6.)

Salzburg zvolil podle očekávání papírově nejslabší Dornbirn. Poměrně překvapivě následně Bolzano vybralo maďarský Fehérvár, navzdory téměř 800 km, které dělí obě města. „Cestování pro nás není problém, jsme na něj zvyklí," vysvětlil kouč Bolzana Tom Pokel. Vídeň se poté rozhodla pro Villach. „Díky za tuhle volbu. Máme šanci, ale musíme být připraveni," reagoval finský kouč VSV Hannu Järvenpää.

Na Orly tak přeci jen zůstal dle papírových předpokladů Linz. Zatímco Black Wings dokázali proti každému z ostatních týmů v první čtyřce alespoň dvakrát zvítězit, proti Znojmu se jim dlouhodobě nedaří. „Bude to velmi těžká série," reagoval kouč Linze Rob Daum. „Naše výsledky se Znojmem nejsou ideální, ale máme šanci," dodal.

Útočníka Jana Lattnera výsledek volby potěšil. „U mě a myslím že i u celého týmu vládne spokojenost. Bavili jsme se o tom a nejvíc si přáli právě Linz. Naše cíle jsou ale letos ty nejvyšší, musíme být schopni porazit každého," podotkl.

Termíny čtvrtfinále

Bilance Orlů proti Linzi

Celkem v EBEL:
14 zápasů
11 výher (2 v prodloužení)
3 prohry

V letošní sezóně:
6 zápasů
5 výher (1 v prodloužení)
1 prohra

pátek 7. 3., Znojmo – Linz
neděle 9. 3., Linz – Znojmo
úterý 11. 3., Znojmo – Linz
pátek 14. 3., Linz – Znojmo

Případně:
neděle 16. 3., Znojmo – Linz
úterý 18. 3., Linz – Znojmo
pátek 21. 3., Znojmo – Linz

Hraje se na čtyři vítězné zápasy. Hrací časy domácích zápasů jsou v 18:30 ve všední dny a v 17:30 v neděli, pokud zápas nebude přenášet ServusTV. V takovém případě by se začínalo později. Venku se ve všední dny začíná v 19:15.

Informace o cenách vstupenek a jejich předprodeji budou k dispozici v úterý na www.hcorli.cz.

NEWSLETTER