Vše podřizujeme týmu

Rozhovory
ST 13. 3. 2002
Jak ve Zlíně, tak v domácím prostředí se dokázalo střelecky prosadit obránce Tomáš Jakeš. Jak ale sám říká, mnohem důležitější jsou pro něj úspěchy týmu než osobní statistiky.
Vstupenky na Betano Hockey Games 2024 Tomáši, dal jsi gól ve Zlíně i doma, cítíš se osobně v herní pohodě?
Vstřelený gól určitě vždycky potěší a zvedne sebevědomí, ale kdyby se nedařilo týmu, bylo by to na nic. V play off se hraje na tým, na celek a ne na jednotlivce. Jednotlivec může někdy zápas rozhodnout, ale sám nikdo ještě nic nevyhrál. Musíme mít dobré tři lajny, bez kolektivního výkonu nedosáhnem nikam vysoko.

Na začátku jste se dostali do rychlého vedení, nepřekvapilo vás to přeci jen trochu?
Vedení nás i trochu překvapilo. Diváci nás hnali dopředu a už před zápasem jsme věděli, že budem více útočit, ale tak moc zase ne. Ze zápasu ve Zlíně jsme se poučili, kudy ty góly můžem dát a vyšlo nám to.

Vedli jste o tři branky a byli na nejlepší cestě k vítězství, proč to drama?
Stav 4:1 po první třetině je dvojsečný. Když v tuhle chvíli někdo poleví, tak je zle. My jsme trochu polevili a hned se to projevilo. Soupeř dal góla a začala vzrůstat nervozita. Potom nás Zlín i přitlačil, ale naštěstí jsme to zvládli.

Po tvé brance na 5:2, doufal jsi ty osobně, že už nebudete mít problémy?
Určitě jsem si myslel, že bychom to už neměli pustit. Bylo asi deset minut do konce a takové zápasy se neprohrávají. Věřili jsme si celý mančaft, řekli jsme si toho hodně na střídačce a naštěstí i přes naše chyby jsme to už nepustili.

Jak ses dostal k tomu, že jsi byl na ledě s prvním útokem?
Zlín hodně nahazuje puky a obránci mají trochu jiné střídání. My jsme využili toho, že soupeřovi útočníci i obránci byli rozhození a potom co jsem Peterovi přihrál do šance se puk odrazil k Márovi, ten má skvělé přihrávky a poslal mi to přesně.

Zítra asi po tomhle přídělu bude hrát Zlín více defenzivně, budete s tím počítat?
Uvidíme, určitě si dají pozor na nástup. Bude to určitě vyrovnané a hodně bude záležet na brankářích. My si taky dáme pozor na ty hrubky dozadu a určitě to bude dobrý zápas.
NEWSLETTER