Peter Pucher: po deseti zápasech branka

Aktuální zprávy
ST 13. 3. 2002
Teprve v desátém zápase českého play off dokázal Peter Pucher pokořit soupeřova brankáře. Vloni v sérii se Slavií, ani letos ve Zlíně mu gól nebyl dopřán, až dnes v poslední minutě překonal Maříka. <i>"Vůbec jsem si neuvědomil, že je to desátý zápas. Ale gól mě těší,"</i> přiznával znojemský kapitán.
Vstupenky na Betano Hockey Games 2024 V dnešním zápase dvakrát připravil gól spoluhráči, třetí vstřelil sám. Protrhl už Petr Pucher ono prokletí play off? "Jsem rád, že ten gól padl. Nejen že jsem na něj čekal, ale hlavně jsem jím trochu napravil tu chybu, kterou jsem udělal před tím gólem Zlína. Díky té chybě jsme to dohrávali nervózně jako druhý zápas ve Zlíně a jsem rád, že to nebylo tak až do konce."

Gólu předcházela výborná spolupráce s Markem Uramem, který poslal Petera do dobré šance. Přesto to však nebylo tak jednoduché. "Marek mi to dal pěkně za obránce, ale ten mě ještě zezadu tísnil. Jen jsem tak do puku dloubnul a on přeskočil brankáře. Přiznávám, bylo tam i trochu štěstí."

I díky tomu, že se Peterovi nedařilo zatím vstřelit branku, byl spolu s Markem Uramem označován často za hráče, kteří se nehodí pro play off, kteří sbírají body jen v základní části. Bude tato pověra po dnešku pryč? "Abych se přiznal, tak tohle dnes slyším poprvé. Musím se podle toho zařídit:) V play off vloni to bylo hodně nepříjemné, letos je to lepší a taky se nás drží štěstí. Ale určitě jsem rád, že už mi to tam padlo."

Úvod zápasu byl ze strany Znojma bleskový. Byla to taktika, vlétnout na soupeře, nebo to vyplynulo z okolností? "Určitě jsme čekali, že se bude hrát více z obrany. Ale hra Zlína nám dovolila vstřelit rychlé branky a rádi jsme se tomu tempu přizpůsobili. Potom jsme si mysleli, že zápas bude v naší režii, ale bohužel to tak nebylo a zbytečně jsme to zdramatizovali."

Poslední třetina za stavu 5:2 sváděla, i díky divácké euforii, k riskantní a efektní hře dopředu. Peter Pucher si ale myslí, že problém byl někde jinde. "Věděli jsme, že musíme hrát zodpovědně dozadu a to nám asi svazovalo ruce. To byla chyba, dělali jsme obrovské chyby a jen díky Oldovi jsme nedostali góly. Možná to bylo i v našem podvědomí. Je třeba hrát za každého stavu, jako by to bylo 0:0."

Do Zlína přijelo povzbudit Orly několik desítek fanoušků ze Znojma, doma byl opět plný dům. Peter Pucher měl hodnotil diváky stručně. "Zase mi stačí jedno slovo, jsou super. Dělají výbornou atmosféru a i ti co jezdí ven jsou slyšet a my je vnímáme."

Vyprodáno se dá čekat i zítra. Zatímco v ochozech to bude nejspíš vypadat stejně, na ledě se stejná přestřelka čekat nedá. "Bude to nový zápas, dnešek všichni zapomenou a začne se nanovo. Máme velkou šanci doma vyhrát podruhé a dostat se do velké výhody. Byla by škoda ji ztratit," dodal Peter Pucher.
NEWSLETTER