Škoda, že někteří aktéři zápas nezvládli, hodnotil duel s Vídní Jiří Režnar

Rozhovory
ÚT 21. 1. 2014
Po zápase vypadal hlavní trenér Orlů víceméně spokojeně. Měl taky proč, tým pod jeho vedením uhrál bod po nájezdech proti jednomu z nejžhavějších kandidátů na titul. O zápase se rozpovídal v následujícím rozhovoru.
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku

Jak byste zhodnotil utkání s Vídní?
Myslím, že dnes to mělo parametry play-off, takhle nějak to asi bude vypadat. Byl to vyhrocený zápas tak, jak by měl takto důležitý duel být. Jen škoda, že jej někteří aktéři na ledě nezvládli. Jinak to bylo dobré utkání, my jsme hráli asi trochu s respektem. Pak to z nás ale spadlo a bylo to lepší.

Co je ještě potřeba do play-off zlepšit?
My jsme nebyli pomalejší než Vídeň, to ne, ale občas jsme byli o krok pozadu. Ve třetí třetině to už vypadalo zhruba tak, jak bychom si to představovali. Kluci byli možná trochu nervózní, to se v takovémto utkání ale nesmí stát. Kluci musí hrát sebevědomě. Tohle pak prohrává zápasy.

Na ledě bylo několik vyhrocených momentů, bylo to ještě v únosné mezi?
To k hokeji patří. Je na rozhodčích, aby posoudili, zda byly jednotlivé situace faul nebo ne.

Bylo zlomovým bodem to, že jste nevyužili přesilovku pět na tři?
Určitě to bylo klíčové. Měli jsme minutku na vstřelení branky, něco jsme si k tomu řekli v kabině, ale ani jsme se nedostali do pásma. Tohle jsou situace, které nejdou pořádně nacvičit. V takovýchhle chvílích musí hráči pouze správně zareagovat. Měli jsme dobré šance, ale nepadlo to tam. Měli bychom zjednodušit naše snažení.

Nájezdy jsou sice loterie, ale hostům vyšly střely, Znojmu kličky ne. Čím to?
Oni to hráli skvěle, všichni jejich praváci to dali přesně pod Hoviho lapačku. Tam se to špatně chytá. Martin ke svému nájezdu najížděl pomalu, Adam zkoušel Forsbergovu kličku a měl na ni krátkou ruku. Na takovém sněhu už ale moc kličky dělat nejdou, i když mají oba kluci zápěstí ohromně šikovná.

Kdo by jel poslední nájezd?
Peter Pucher by ho jel.

Další zápas je v plánu až v pátek, co mu bude předcházet?
Kluci mají v pondělí volno, v úterý se sejdeme u videa, kde si zápas s Vídní pořádně rozebereme. Pak už se jen budeme připravovat na další zápas.

NEWSLETTER