Muž zápasu: Radek Haman

Rozhovory
NE 10. 3. 2002
Ve Zlíně podali všichni Orli perfektní výkon, ale z hráčů v poli jeden ještě trochu vyčníval. Centr první znojemské řady nejenže vstřelil překrásný gól, ale po celý zápas výraznou měrou pomáhal Orlům k vítězství.
Vstupenky na Betano Hockey Games 2024 Polovina zápasu, Orli přestáli přesilovku Zlína a nadechli se k útoku. Ve středním pásmu předal Peter Pucher puk Radku Hamanovi a ten se v plné rychlosti vydal k soupeřově brance. "Vyjel proti mně útočník, ale dokázal jsem se mu vyhnout. Pak jsem najížděl na Hamrlíka, naznačil jsem střelu a potáhl si to doleva. Pak už jsem jenom doufal, ať netrefím brankáře. Netrefil jsem a puk byl v brance." Těmito slovy popsal svou branku sám Radek Haman. Sám ale označení nejlepší muž zápasu odmítá: "Výtečně nás podržel Olda Svoboda, to co pochytal, bylo až neskutečné. Všichni hráči celou dobu dřeli a nakonec jsme to dokázali."

Právě nasazení a hokejové srdce jsou vlastnosti, jimiž se Radek Haman ponejvíce na ledě prosazuje. A v nich viděl i rozhodující faktor zápasu. "Myslím, že jsme do zápasu dali maximum srdíčka a to rozhodlo. Několikrát jsme přestáli těžká oslabení, strašně nám to zvedalo sebevědomí, celá střídačka tím žila. Už před sérií jsem tipoval, že díky kvalitním brankářům to budou vítězství na jeden dva góly, a vlastně se to potvrzuje. V takových momentech rozhoduje větší bojovnost a nasazení."

Oba zápasy byly poznamenány množstvím vyloučení, i Radek Haman si odseděl dva tresty. "Paradoxně oslabení nás posouvala výš, naopak přesilovky nám moc nešly. Budeme je muset zlepšit, protože zápasy jsou vyrovnané a přesilovka může jednomu z týmů hodně pomoct."

Zatímco od poloviny zápasu vidělo 6 tisíc diváků na stadionu Luďka Čajky strhující infarktovou podívanou, první třetina jakoby hráče příliš nevzrušovala. "Je to pravda, první třetina nebyla nic moc, ale měli jsme za sebou nesmírně náročný včerejší zápas. Myslím si, že domácí byli ale po včerejšku víc unavení než my," vysvětloval Radek Haman.

Stav 1:1 sice vypadá na pohled příjemně, ale při vzpomínce na loňské play off a vedení dva nula nad Slavií mírně zamrazí. Nebude se něco podobného opakovat letos? "Kdyby ano, tak snad praštím s hokejem. Věřím, že jsme se z toho poučili, jsme o rok starší, máme víc zkušeností a i ten stav 1:1 je jiný. Musíme se soustředit na každý zápas a nedívat se do minulosti. Série bude vyrovnaná, každá minuta je důležitá."

Série se přesouvá do Znojma, kde na Orly čeká vyprodané orlí hnízdo. Co by dychtivým fanouškům vzkázal Radek Haman? "Přijďte nás všichni povzbudit, strašně nám to pomáhá. Chtěl bych poděkovat všem, kteří nám fandili tady ve Zlíně, byli fantastičtí, a doufám, že doma to bude ještě lepší. Moc se všichni těšíme!"
NEWSLETTER