Charitativní aukce orlích dresů pomohla Michalu Horváthovi

Charita
NE 19. 1. 2014
Klub Orli Znojmo nebojuje za své fanoušky pouze na ledové ploše, ale snaží se cíleně pomáhat také mimo ni. V minulých týdnech připravil charitativní aukci dresů na pomoc jednomu z nejvěrnějších fanoušků znojemského hokeje Michalu Horváthovi.
Vstupenky na Betano Hockey Games 2024

Do aukce věnoval originální podepsané dresy největších opor: Petera Puchera, Milana Procházky, Sasu Hoviho a Jiřího Berouna. Navíc uspořádal během domácích zápasů v období Vánoc přímo na stadionu sbírku.

Kompletní výtěžek ve výši 19 318 Kč byl předán před domácím utkáním proti Vídni. Michalovi pomůže s nákupem nového elektrického vozíku, na kterém je závislý.

„Bavili jsme se s Květoslavem Svobodou, který je také velkým fanouškem Orlů, a náš rozhovor se dostal až k Michalovu problému. Slovo dalo slovo, vedení klubu i hráčům se nápad líbil,“ popisuje manažer klubu Petr Veselý. „Zvolili jsme formu aukce hraných dresů a uspořádali sbírku v rámci vánočních zápasů. Nakonec se podařilo vybrat bezmála 20 tisíc korun, za což jsme moc rádi,“ pokračuje.

A nezůstalo jen u finanční částky. Jeden z úspěšných dražitelů, jenž získal dres Petera Puchera za více jak pět tisíc korun, se rozhodl cenný artefakt věnovat přímo Michalu Horváthovi. „Takové gesto je rozhodně obdivuhodné. Děkujeme všem, kdo přispěli. Věříme, že Michalovi náš dar pomůže. V podobných akcích chceme pokračovat také v budoucnu. Rádi bychom se více zaměřili na organizace a pomoc dětem. V této oblasti už dlouhodobě spolupracujeme s Dětským domovem Znojmo a dalšími,“ dodává Veselý.

NEWSLETTER