Znojmo ulovilo Zdeňka Blatného, forvarda s bohatou kariérou!

Aktuální zprávy
ÚT 14. 5. 2013
<em>Znojmo</em> - Zkušený dvaatřicetiletý útočník Zdeněk Blatný, jenž během své hokejové kariéry vyzkoušel několik soutěží v Evropě i Americe, podepsal v úterý roční kontrakt na jihu Moravy! Blatný tak zahájí již svoji třetí sezónu v Erste Bank Eishockey lize, v uplynulých letech totiž vystřídal dresy Grazu i Vídně. Ani znojemské prostředí mu nebude neznámé, v sezóně 2004/2005 zde odehrál patnáct extraligových zápasů během výluky v kanadsko-americké soutěži.
Vstupenky na Betano Hockey Games 2024

"Zdeněk Blatný by měl být výraznou posilou pro náš klub. Přináší do týmu velké zkušenosti a vůdčí schopnosti spojené s důraznou hrou zejména před brankou soupeřů. Slibujeme si od něj také zlepšení produktivity našich útočných řad," konstatuje manažer Znojma Petr Veselý.

Zdeněk Blatný

Zdeněk Blatný se narodil 14. ledna 1981 v Brně, kde také později začal s hokejem. V sedmnácti letech začalo Blatného lákat zámoří, a od sezóny 1998/1999 působil v Seattle Thunderbirds hrajícím WHL. O rok později byl vyměněn do kanadského klubu Kootenay Ice, v jehož dresu zářil jako kometa. Za dvě sezóny si ve 151 zápasech připsal neuvěřitelných 212 kanadských bodů!

Na přelomu roku 2000/2001 vybojoval s českou reprezentací do dvaceti let zlaté medaile na šampionátu v Rusku. Výborné výkony přinesly Blatnému také první profesionální smlouvu, kterou mu nabídla Atlanta. V prvním roce hrál český útočník převážně AHL za farmu Atlanty, tým Chicago Wolves.

foto
⇒  Zdeněk Blatný si zahrál ve Znojmě již během výluky NHL

V sezóně 2002/2003 Blatný ještě přesvědčoval vedení Atlanty na farmě v Chicagu a odměnou mu byly první čtyři zápasy v nejslavnější hokejové soutěži světa. Na ty navázal hned o rok později, když nastoupil v šestnácti zápasech a vstřelil 3 branky. O rok později panovala v NHL výluka, která mu zbrzdila dobře rozjetou kariéru směrem k zámořské nejvyšší soutěži. Po dobu stávky se brněnský rodák vrátil do Evropy, nejprve si vyzkoušel finskou ligu za Pelicans Lahti, tam však nebyl spokojen, a tak zamířil do české extraligy. Konkrétně posílil Znojemské Orly a v 15 zápasech vyprodukoval 7 bodů.

Po výluce se Blatný snažil navázat na své zámořské působení v dresu Bostonu, ale odehrál pouze 5 zápasů bez bodového zápisu. Většinu času tak strávil v AHL. V roce 2007 se vrátilo toto levé křídlo do Evropy. Jeho novým působištěm se stalo švédské MoDo, s nimž získal mistrovský titul.

Od ročníku 2007 působil tři sezóny v extraligovém Liberci a následně vyzkoušel slovenské Košice i Trenčín. V roce 2011 poprvé nakoukl do Erste Bank Eishockey ligy a v dresu rakouského Grazu se stal nejproduktivnějším hráčem týmu. V další sezóně přestoupil do Vídně, kde během třiatřiceti duelů zaznamenal šestnáct kanadských bodů.

Ani v sezóně 2013/2014 Zdeněk Blatný EBEL neopustí a vyztuží útok znojemských hokejistů.

» Hráčská karta Zdeňka Blatného

NEWSLETTER