Filip Landsman: I po vyrovnání jsem myslel na výhru

Rozhovory
SO 2. 3. 2013
<em>Vídeň, Znojmo</em> - Doslova infarktový duel sehráli znojemští hokejisté v pátek večer na ledě Vídně. Vítězství 4:3 v prodloužení a historicky první výhru Znojma v play-off EBEL podpořil vynikajícím výkonem v brance Filip Landsman. Dvaadvacetiletý gólman zastavil několik velkých šancí soupeře, přesto se sebou nebyl zcela spokojen. „U druhého a třetího gólu jsem měl zasáhnout líp,“ tvrdí.
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku

Byl to neskutečně dramatický zápas. Jaké jsou vaše pocity bezprostředně po něm?
Pocity jsou super. Přijeli jsme sem vyhrát a to se nám podařilo. Byl to hokej nahoru dolů, musel se divákům líbit. Nám tam padly nějaké góly a je jen škoda, že jsme náskok neudrželi. Bohužel, u toho druhého a třetího inkasovaného gólu jsem asi měl zasáhnout líp.

foto
⇒  Filip Landsman po třetím čtvrtfinále ve Vídni

Jak tyto dvě situace hodnotíte?
Druhý gól Vídně v přesilovce jsem asi trochu podcenil. Myslel jsem, že náš hráč už puk odpálí, ale já mu nesmím věřit. To je moje chyba. Ten třetí vyrovnávací gól mi tam projel. Asi bych si to měl pohlídat. Ale hlavní je, že jsme vyhráli.

Co jste si říkal po vyrovnání Capitals na 3:3 necelou půl minutu před koncem třetí třetiny?
No, co jsem si myslel... Bylo mi jasné, že nás čeká prodloužení, takže jsem pořád chtěl vyhrát.

Pomůže tohle vítězství týmu i po psychické stránce?
Určitě. Kdybychom prohráli a stav v sérii byl 0:3, nechci říct, že by to bylo úplně ztracené, ale porazit čtyřikrát za sebou Vídeň by byl hodně heroický výkon. Takhle jsme vyhráli, a když je v neděli porazíme doma, bude série vyrovnaná.

Už víte, jestli budete chytat i v nedělním čtvrtém zápase série?
Vůbec netuším, jak to bude. Trenéři nás točí a myslím, že to je dobrý systém. Uvidíme, jak se rozhodnou.

NEWSLETTER