Závěr utkání vypadal profesionálně, řekl Kim Strömberg

Rozhovory
PO 7. 1. 2013
<em>Znojmo</em> - V létě přišel, aby hájil barvy Znojma. A to se mu prozatím vede na výbornou, je sedmnáctým nejproduktivnějším hráčem ligy, druhým v týmu. Finský útočník Kim Strömberg se vyznačuje excelentním bruslařským umem ovlivněným finskou školou. Rychlost bruslení je však to, co mu v zápase s Dornbirnem chybělo. „Vůbec jsme se nedostali do tempa," tvrdil po zápase.
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku

Mohl byste, prosím, shrnout zápas proti Dornbirnu?
První třetinu jsme se trochu trápili. Nedostali jsme se do tempa, které obvykle míváme v domácích zápasech. Z toho pak plynulo pomalé bruslení a další věci. Ve druhé třetině byl náš výkon o něco lepší, dali jsme pár gólů, a to nás nakoplo. Třetí třetina už vypadala jako profesionální hokej, alespoň v našem podání. Nedělali jsme moc chyb a ještě jednou skórovali, takže jsem spokojený.

foto
⇒  Kim Strömberg (16+11) je druhý nejproduktivnějším hráčem týmu.

Po devíti zápasech jste skóroval a hned dvakrát. Jaké máte pocity?
První gól byl velice jednoduchý, zakončoval jsem do prázdné branky. Druhý gól byl trošku zamotaný. Střela od Honzy Šedy se dostala k Richardu Jarůškovi, pak tam byla nějaká mela a gól. Rozhodčí řekl, že se puk odrazil od mé brusle, že autorem branky jsem já. Nejsem si tím zcela jistý, ale za góly jsem rád.

Co hra Dornbirnu? Věděli jste, s čím soupeř přijde?
Ano, tušili jsme, že budou dobře bránit. A oni opravdu velice dobře bránili, měli jsme na ledě velice krušné chvilky. Nakonec se nám to ale podařilo zlomit.

Co bylo důvodem oné první rozpačité třetiny?
V minulých několika zápasech jsme celé utkání ztratili ve třetí třetině, nebo jsme jen ztratili vedení a pak prohráli. Máme to pořád v hlavách, hráli jsme opatrně. Ale hokej to pěkný nebyl, na konci duelu jsme již hráli dobře.

Budete mít nyní volno?
Ano, máme celý pondělek volný. V úterý jdeme opět na trénink.

Jak jste strávil Vánoce? V Česku?
Ano, byl jsem s Vesou Kulmalou, jeho rodiči. Přijela skoro celá jeho rodina. Měl jsem také pravé české Vánoce s mým spolubydlícím Lubošem Štachem a jeho přítelkyní. Bylo to skvělé.

A Silvestr?
Nic speciálního, byl jsem zase s Vesou. Šel jsem ale velice brzy spát, protože další den jsme měli důležitý zápas.

NEWSLETTER