Návrat slovenského rytíře: Marek Uram znovu orlem!

Aktuální zprávy
PO 21. 5. 2012
<em>Znojmo</em> - Svými kousky dlouhých sedm sezón bavil fanoušky a ničil soupeře. Společně s Peterem Pucherem vytvořil nejobávanější útočnou dvojici české extraligy, která každé extraligové kolo lákala do ochozů znojemského stadionu zástupy diváků. Nyní se Marek Uram, zatím formou try-outu, vrací do Znojma. Slavná dvojice se tak znovu sejde v jednom dresu!
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku

Slovenské útočné křídlo podepsalo ve Znojmě roční smlouvu se zkušebním obdobím do 30. října. V pondělí absolvoval fyzické testy a do přípravy s mužstvem by se měl zapojit ve čtvrtek. „Marek sám projevil zájem ve Znojmě hrát, rozhodli jsme se mu dát šanci. Je zde formou zkoušky, místo v týmu si bude muset vybojovat jako všichni ostatní. Pokud k tomu přistoupí podobně jako Peter Pucher loni, neměl by to pro něj být problém," řekl hlavní kouč Orlů Martin Stloukal.

Buďte u toho, zajistěte si permanentní vstupenku na novou sezónu a těšte se na řadu výhod a slev!


Orlí #79 aneb 141 extraligových gólů

Kdo ze znojemských fanoušků by Marka Urama neznal? Dlouhovlasá slovenská kometa přišla na jih Moravy v průběhu první extraligové sezóny Orlů 1999/2000 a svými výkony přesvědčila o tom, že pro tým bude platnou posilou. V dalším ročníku už se Uramovy schopnosti a především spolupráce s Peterem Pucherem rozvinula naplno. Uram nasbíral v 52 utkáních celkem 57 bodů, stal se nejlepším střelcem celé extraligy a jejím druhým nejproduktivnějším hráčem. Znojmo vytáhl na senzační druhé místo po základní části české nejvyšší soutěže.

foto
⇒  Peter Pucher a Marek Uram ve znojemském dresu

V podobném stylu pokračovala slovenská dvojice i v dalších sezónách. Přesné přihrávky, rychlé kombinace a smrtící střely neunikly pozornosti ani na Slovensku. Uram dostal pozvánku na mistrovství světa 2002 do Švédska, kde přispěl k historickému triumfu slovenského hokeje a získal titul mistra světa.

Na jihu Moravy setrval až do roku 2006, kdy výměnou za Juraje Štefanku odešel do Vítkovic. S nimi ve čtvrtfinále play-off vzápětí vypadl paradoxně právě proti Znojmu v sezóně, kdy Orli dosáhli až na pohár pro třetí mužstvo extraligy. Následoval přesun na Slovensko, tři sezóny a mistrovský titul v dresu Slovanu Bratislava a další dva ročníky v Martině, kde znovu patřil k nejproduktivnějším hráčům týmu. Poslední ročník začal v rodném Liptovském Mikuláši, na delší dobu jej ale vyřadilo ze hry zranění.

Nyní se Uram vrací na místo, kde strávil nejlepší roky své hokejové kariéry, a po šesti letech oblékne s Peterem Pucherem stejný dres.

NEWSLETTER