Co nového v EBEL #2 – Záhřeb zbrojí na titul

Aktuální zprávy
ST 21. 3. 2012
<em>Znojmo</em> - Jen pár dní po velkém zklamání v podobě vypadnutí v semifinále play-off se chorvatský Medveščak už chystá na další ročník. A ambice má velké. „Zůstávám v Záhřebu, a tentokrát nechci hrát o druhé nebo třetí místo, ale o titul,“ prohlásil kanadský trenér Marty Raymond. Pilně zbrojí také Vídeň, která z Grazu přetáhla českého urostlého útočníka Zdeňka Blatného. Novinky hlásí i další kluby.
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku

V Linzi i Klagenfurtu vrcholí přípravy na finálovou sérii. Oba celky se poprvé utkají ve čtvrtek a aréna v Linzi o kapacitě 3650 diváků už dva dny před startem bojů o titul hlásí beznadějně vyprodáno. Utkání vítěze základní části a suveréna letošní sezóny s úřadujícím vicemistrem táhne a nouze o lístky se dá čekat i v Klagenfurtu.

foto
⇒  Medveščak by v příštím ročníku rád bojoval o titul

To neúspěšný semifinalista ze Záhřebu spřádá plány na nadcházející sezónu. Ambiciózní klub s myšlenkami na KHL má ambice nejvyšší. Kouč Raymond prohlásil, že někteří hráči odejdou, a na jejich místa hledá posily. Mluví se o Jordanu Smothermanovi, Danu Sextonovi a Miku Radjovi, třech zámořských hráčích z AHL. O další rok prodloužil smlouvu kapitán Alan Letang, a tak bude Medveščak v příštím ročníku patřit rozhodně k favoritům.

K nim by se ráda po sezóně plné zklamání zařadila znovu i Vídeň. Capitals pro to dělají vše, co je v jejich silách, a zatím jsou na přestupovém trhu nejaktivnější. Nyní přivedli z Grazu českého urostlého forvarda Zdeňka Blatného, který táhl ofenzivu 99ers a patřil k nejproduktivnějším hráčům celé ligy. Ve Vídni zůstává také produktivní Jonathan Ferland, a tak se ve žlutočerném táboře rodí silný protivník.

První novinky přicházejí také z táborů letos neúspěšných rakouských celků. Graz sází na kontinuitu a prodloužil smlouvu s trenérem Mario Richerem, naopak Mike Stewart ve Villachu skončil. Bílomodří alespoň dokázali udržet ikonu rakouského hokeje Markuse Peintnera, což je pro fanoušky tradičního rakouského klubu zajisté dobrá zpráva. Další hvězda VSV, gólman Bernhard Starkbaum, se údajně poohlíží po odchodu do Skandinávie.

Spekulace provázejí také nejproduktivnějšího hráče letošního ročníku EBEL, kanadského útočníka ve službách Lublaně, Johna Hughese. Ten je ve Slovinsku spokojený a klub i tamní hokejový svaz si pohrávají s myšlenkou nabídnout čtyřiadvacetiletému hráči slovinské občanství. Hughes by tak nejen uvolnil místo v kvótě Olimpije omezující počet zahraničních hráčů, ale především by mohl nastoupit za slovinský národní tým, který se touží probojovat zpět do elitní divize mistrovství světa.

NEWSLETTER