Orli výjimečně favoritem, přijíždí Jesenice

Naši soupeři
ČT 26. 1. 2012
<em>Znojmo</em> - V nováčkovské sezóně v Erste Bank Eishockey Lize se znojemským hokejistům snad ještě nikdy nestalo, aby byli před zápasem považováni za jasného favorita. V pátečním domácím duelu s Jesenicí by ale cokoliv jiného než dva body za vítězství bylo jistě zklamáním. Přijďte povzbudit znojemské hokejisty přímo na stadion! Úvodní buly bude vhozeno v 19:15, znovu bude připraven také streamovaný přenos.
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku

Představení soupeře

Slavný slovinský klub v posledních dnech plnil stránky hokejových zpravodajských serverů po celé Evropě, bohužel ale z těch špatných důvodů. Už tak složitou ekonomickou situaci klubu ještě zhoršila rezignace prezidenta Slavka Kanalce i několika dalších členů vedení klubu. Vedení EBEL se tak před začátkem nadstavbové části rozhodlo vyžadovat po Jesenici garance toho, že sezónu vůbec dokáže dohrát.

foto
⇒  Slovinští mladící v dresu Jesenice dokáží favority zaskočit

To se nakonec podařilo, za klub se kromě vedení, trenérů a hráčů postavil také prezident slovinského hokejového svazu a starosta města Jesenice, a Slovinci tak mohou nadále bojovat o body. Přišli ale o další dvě opory, mladého a talentovaného brankáře Gašpara Krošelje, který odešel do Dánska, a kapitána Andreje Tavželje, jenž přestoupil do slovenského Popradu.

Mezi převahou dravých a bojovných slovinských mladíků, s kterými se nyní kouč Heikki Mälkiä snaží konkurovat silnějším soupeřům, vynikají dvě jména cizinců, kteří v klubu stále zůstali. Nejproduktivnějším hráčem je finský útočník Antti Pusa, brankářskou oporou pak Čech Michal Fikrt. „Po odstoupení klubového prezidenta přišla obrovská nejistota, jak bude vypadat nejbližší budoucnost. Nikdo se totiž moc nehrnul, že by složitou situaci řešil. Do konce ledna nyní máme dostat dlužné peníze. Pokud nepřijdou, budu se snažit odejít,“ řekl Fikrt pro hokej.cz.

Vzájemné zápasy

Orli našli v Jesenici svého oblíbeného soupeře. Slovinský celek porazili ve všech čtyřech vzájemných soubojích, přestože jednou na domácím ledě museli o svém vítězství rozhodovat až v samostatných nájezdech. Výsledky 1:0, 6:2, 2:1 po samostatných nájezdech a 5:3 ale ukazují jasně ve prospěch Znojma.

Z kabiny Orlů

foto
⇒  Lubomíru Štachovi se proti Jesenici daří

Po překvapivé a nesmírně cenné výhře ve Villachu měli Orli v úterním kole volno a mohli střádat síly na nadcházející náročný program. S dvěma novými brankáři Markem Čiliakem a Michaelem Pancem mají nyní na soupisce při zranění Filipa Landsmana znovu více variant i na gólmanském postu. „Rozhodli jsme se Michaela Pance dopsat na soupisku, bude naším třetím brankářem, připraveným na svou šanci,“ řekl trenér Martin Stloukal, jenž bude moci nově využít také služeb mladého obránce Aleše Sovy. „Počítáme s ním dlouhodobě,“ potvrdil hlavní kouč Orlů.

Na zápas se určitě těší Lubomír Štach, kterému se proti Jesenici nevídaně daří a ve čtyřech letošních duelech zaznamenal proti tomuto soupeři z pozice obránce už neuvěřitelných 10 kanadských bodů. Kromě už zmíněného Filipa Landsmana by k zápasu měli být připraveni všichni hráči Orlů.

Rozhodčí zápasu

Hlavní: Peter Gebei (HUN), Christian Jelinek (AUT)
Čároví: Attila Nagy, Marton Nemeth (oba HUN)

Sestavy z posledního utkání

ORLI ZNOJMO: Kacetl - Stehlík, Hranáč, Pláněk, Štach, Bořuta, Škadra, Hájek Lattner - Danton, Haman, Staněk - Podešva, Šeda, Havlík - Beroun, Pucher, Kanko - Trojan, Bartoš, Říha.

HK Acroni Jesenice: Fikrt - Pretnar, Magovac, Grahut, Erman, Tošič, Rakovič - Berlisk, Sodja - Židan, Hafner, Manfreda - Pusa, Ankerst, Bendik - Kuralt, Dolinšek, Berčič - Brus, Pem, Zajšek.

Další zápasy 3. kola nadstavby

EC REKORD-Fenster VSV - UPC Vienna Capitals
EHC Liwest Black Wings Linz - EC Red Bull Salzburg
SAPA Fehérvár AV19 - EC-KAC
HDD TILIA Olimpija Ljubljana - KHL Medvescak Zagreb

NEWSLETTER