Přichází obránce Aleš Sova

Aktuální zprávy
ST 25. 1. 2012
<em>Znojmo</em> - Do Znojma přichází do konce aktuální sezóny mladý obránce Aleš Sova, který naposledy hostoval v prvoligovém Havlíčkově Brodě. Během pětadvaceti zápasů si připsal tři kanadské body. Odchovanec Ústí nad Labem oblíkal také dres Komety Brno a v šestnácti letech nakoukl do reprezentačního týmu. Na soupisku byl taktéž dopsán gólman Michael Panec. <i>(foto: Vladimír Kunc, hcrebel.cz)</i>
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku

V právě probíhajících bojích o dvě poslední postupová místa do play-off zbrojí Znojmo mladíky. Po již zmiňovaném příchodu slovenského gólmana Marka Čiliaka bude dres Jihomoravanů oblékat také bek Aleš Sova, jenž by měl nahradit na postu Lubomíra Vosátka. Ten před čtrnácti dny odešel na Slovensko.

foto
Gólman Michael Panec

Profil Aleše Sovy naleznete zde.

Také na zranění Filipa Landsmana muselo vedení klubu rychle reagovat. "Filip má vykloubené rameno, takže je do konce sezóny mimo. Chytil střelu od modré, ale vyklouzla mu, a jak se otočil, tak si vykloubil rameno," popisuje úraz svého kolegy aktuální gólmanská jednička Ondřej Kacetl.

Od pondělí trénuje s týmem slovenský brankář Marek Čiliak a na soupisku byl dopsán taktéž Michael Panec, jemuž je Znojmo dobře známé. Již v roce 2008 chytal za zdejší juniorku a následně se mezi tyče postavil i v seniorské první lize. Loňskou sezónu dohrával v Milevsku.

"S Markem jsem se znal od pohledu už z doby, kdy chytal za brněnskou juniorku. Rozhodně je to talentovaný a nadějný brankář a je přínosem pro klub," reaguje Kacetl na příchod Čiliaka.

NEWSLETTER