Práskl jsem do toho a padlo to tam, smál se David Rangl

Rozhovory
ČT 20. 1. 2011
<em>Znojmo</em> - Nebylo to zrovna vydařené utkání. Chomutovští hráči ukázali ve Znojmě svou sílu, kterou pilují do případné baráže, a Orli se tak museli před svým rivalem opět sklonit. Pár světlých okamžiků si však pro své fanoušky připravili i domácí hráči. O první znojemský gól se tvrdou ranou od modré čáry postaral David Rangl. Dvaadvacetiletý bek, který do Znojma přišel před sezónou z Třince, zaznamenal nejen svůj první gól v červenobílém dresu, ale vůbec první zásah v seniorské soutěži.
Vstupenky na Betano Hockey Games 2024

Také tentokrát si Orli nechali utéct začátek zápasu, než se rozkoukali, prohrávali 0:2. Malé zlepšení však přeci jen bylo vidět, Znojmo bylo v úvodu aktivnější, svého soupeře dokonce přestřílelo, ovšem bez kýženého výsledku. „Chomutov je špičkové mužstvo. Když chceme doma porážet taková mužstva, tak musíme hrát na sto dvacet procent. Pohyb jsme dneska neměli moc dobrej, Chomutov trestal naše zbytečné fauly,“ posteskl si Rangl.

Vstup do utkání je tradičním tématem hovorů v kabině, prozatím se však míjí účinkem. „Bavili jsme se o tom, chtěli jsme si na to dát pozor. Nevím, co na to říct. Měli jsme šance, byl tam nájezd, nemuselo to být tak jednoznačné. Musíme si na to dávat pozor.“

foto
Obránce David Rangl (1 + 2)

Průběh hry výrazně ovlivnil svými rozhodnutími hlavní arbitr. Přesto rozhodně nebyl tím, na koho by se měla svádět veškerá zodpovědnost za výsledek. „Rozhodčí byl přísný, to každopádně. Ale měli jsme tam i fauly, které jsme nemuseli udělat. Byli jsme tam dvakrát vyloučeni za příliš mnoho hráčů na ledě, to jsou takový fauly, které prostě zkušená mužstva trestají,“ ví mladý obránce.

Ke dvěma sporným vyloučením ze závěru první třetiny se vyjádřil také znojemský trenér Karel Soudek. „Jednou to odpískal dobře, podruhý špatně. Poprvé, když šel Jiří Beroun střídat, tak se mu tam pletl rozhodčí, ještě ho objížděl, skočil tam Aleš Staněk, na kterého šel puk, takže to bylo jasný. U toho druhého vyloučení stáli dva hráči u dvířek a šli střídat, rozhodčí to pískl. To bylo nesmyslný rozhodnutí.“ Také Soudek byl trochu v rozpacích z výkonu sudích. „Samozřejmě to ovlivnilo utkání, místo hokeje to byla bramboračka,“ okomentoval častá vyloučení na obou stranách.

I přes jasnou prohru, mohl mít David Rangl ve znojemské kabině alespoň dílčí radost. Jeho gól, který ve druhé třetině znamenal snížení skóre na 1:3, byl zároveň Ranglův první v seniorské soutěži. „Hráli jsme 5/3, Štachy (Lubomír Štach, pozn. red.) mi to tam dával asi už potřetí, já jsem dvakrát trefil hráče před sebou, takže už jsem byl docela naštvanej. Chtěl jsem do toho co největší silou prásknout a padlo to tam,“ usmíval se premiérový střelec.

Znojemské hráče poslední dobou trápí vysoký počet inkasovaných branek. „Trenér nám pořád vytýká, že obrana musí víc bruslit, hrát víc do těla. Musíme to určitě zlepšit, takhle se hrát nedá,“ je si vědom nejbolavějšího místa Rangl.

V bráně se proti Chomutovu objevil místo Petra Přikryla juniorský gólman Ondřej Kacetl. Neodchytal špatné utkání, přesto Orli nebodovali. „Přikryl si potřeboval něco zařídit, takže chytal Kacetl. Myslím si, že by měl dostávat šanci častěji. Proti Chomutovu to neměl nejjednodušší. Věřím ale, že do branky ještě vleze,“ poodkryl další možná střídání ve znojemské kleci Karel Soudek. Novou tváří v sestavě byl plzeňský junior Jakub Lev, který by měl ve Znojmě odehrát i další utkání, stejně jako Kamil Rajnoha, jenž na jihu Moravy zůstane zřejmě až do konce sezóny.

NEWSLETTER