Kladno podle fanoušků

Aktuální zprávy
ST 31. 10. 2001
Hokej, který oku diváka příliš nelahodil, tak by se dalo vystihnout utkání Znojma proti Kladnu. Kladenské mužstvo se i dík vlastní nedisciplinovaností nesnažilo předvést hokejové umění. Na Orlech byla vidět snaha nenechat soupeři nárok na jediný bod. <br><b>Takto začal svůj popis jeden z orlích fanoušků, který se rozhodl vyzkoušet své novinářské umění a napsal pro nás komentář k zápasu Znojmo-Kladno. Jak se mu to podařilo můžete posoudit sami v pokračování textu.</b>
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku Kladno již v polovině první minuty utkání hrálo v oslabení a svou hrou za hranicí tvrdosti bylo právem trestáno vylučováním hráčů. Znojmu se podařila využít pouze první přesilovka, kdy přesně mířenou střelou skóroval Havíř. Téměř minutu a půl početní převahy pěti proti třem nedokázali Orli zužitkovat. Kladenský Kruliš v polovině první třetiny hrubě fauloval Procházku vražením na hrazení a obdržel pětiminutový trest a vyloučení do konce utkání. Kruliš tak během zhruba deseti minu hrací doby dokázal nasbírat třetí trest. Výhodu pětiminutové převahy si Znojmo zkrátilo poté, co byl poslán na trestnou lavici Procházka.

Do druhé třetiny vstoupilo Kladno ukázněnějším způsobem a tak se snížil počet obdržených trestných minut oproti první třetině a projevilo se to i na schopnosti Kladna vstřelit gól. Přeci jen Znojmo hrálo o něco aktivněji a tak Pazourkovu gólu na 2:0 se nemohl nikdo divit. První gól v síti Orlů na 2:1 by se dal zařadit do kategorie roztodivných. Orlům to chuť po vítězství nevzalo. Hned na to Haman zavezl puk do útočné třetiny, nahrál Uramovi na pravé křídlo a ten přes skrumáž kladenských hráčů přihrál na křídlo opačné Plchovi, kterému se nabízela téměř prázdná brána, ale puk byl v takové rotaci, že snížil možnost jeho zpracování a tím se Plchovi střela do nepokryté brány nepodařila. Nejhezčí akcí Kladna byla přihrávka Plekancova na gól Vlčkovi, kdy se Kladnu podařilo vyrovnat na 2.2. Plekanec byl nejen dík této nahrávce právem vyhlášen nejlepším hráčem Kladna.

Třetí třetina přinesla řadu akcí Orlů, které zvedaly adrenalin a diváky ze sedadel. Skvělý Orct se nemínil vzdát. Až Pucherovi se podařilo překonat pěkným blafákem nad ležícím Orctem jeho tak dlouho dobře střeženou bránu. Kladno se vyloučením Hájka necelou minutou a půl před koncem utkání připravilo o power play šesti proti pěti, ale i přesto odvolalo svého strážce Orcta a v pěti se pokusili zápas přivést k prodloužení a zkusit zopakovat to, co se jim podařilo v předcházejícím utkání se Znojmem, kdy všechny tři góly Kladna v normální hrací době skončili v síti Orlů vždy těsně před skončením třetin. Naštěstí pro Orly se „štěstí“ Kladna neopakovalo a naopak ujíždějící Vorel využil prázdné brány Kladna, ale kotouč se za brankovou čáru dostal až po závěrečném hvizdu hlavního sudího Vengláře, takže konečný stav utkání Znojma s Kladnem zůstal na skóre 3:2.

Orli si mohli vydechnout a moci si říct, ze 3 body jsou „doma“. Nejlepším hráčem Znojma byl vyhlášen Procházka, který svou dravostí, důsledností a pílí na ledě přispěl a přispívá k lepšící se hře Orlů. Příští utkání hrají Orli v pátek 2.listopadu na Slavii a pak je čeká čtrnáctidenní přestávka.
NEWSLETTER