Z Chrudimi míří Orli do Havlíčkova Brodu

Naši soupeři
PO 11. 1. 2010
<em>Znojmo</em> - Druhý zápas za sebou mimo svůj stadion čeká na znojemské hokejisty. Po výhře na ledě Chrudimi, kde Orli konečně protrhli nelichotivou bilanci venkovních utkání, zajíždějí do Havlíčkova Brodu, kde se střetnou s tamním celkem. Znojmo bude chtít navázat na své minulé vítězství, Brod zase před vlastními diváky odčinit porážku z předchozího kola. Duel začne v 18:00.
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku

Představení soupeře

Znojemský soupeř se v současné době nachází v tabulce 1. hokejové ligy na dvanáctém místě. Vzhledem k vyrovnanosti střední a spodní části tabulky však na sedmou pozici ztrácí pouze čtyři body.

Hráči Havlíčkova Brodu odehrají druhý domácí zápas v řadě. V tom minulém však svoje fanoušky příliš nepotěšili, neboť podlehli Kadani 2:3. Navíc se po této prohře propadli právě až na dvanácté místo tabulky.

Hráčský kádr

Nejproduktivnějším hráčem Rebelu je útočník Miroslav Třetina, který si zatím na své konto ze 37 utkání připsal 31 bodů (14+17). Zároveň ale patří k nejtrestanějšímu hráči z celého mančaftu, na trestné lavici si odseděl už 102 minut. Nejlepším střelcem týmu je se šestnácti brankami Miroslav Holec a pozice nejpilnějšího nahrávače patří Tomáši Svobodovi (20 asistencí).

Mezi obránci se nejvíce daří Jakubu Šulcovi (5+12). V bodování +/- nejvíce vyčnívají dvě jména, a sice Vojtěch Němec a Petr Jelínek (oba 6). Brankářská jednička Jaroslav Suchan zatím odchytal 1127 minut s brankovým průměrem 2,66 a úspěšností 91,71. Proti Znojmu však s největší pravděpodobností nenastoupí, neboť jej trápí přitahovač stehenního svalu.

Vzájemné zápasy

V zápasech mezi Znojmem a Brodem zatím vždy padlo minimálně sedm branek. První vzájemný duel vyzněl lépe pro Orly, kteří zvítězili poměrem 6:4, Rebel jim porážku oplatil na svém stadionu, kde vyhrál 5:2. Znojemští hokejisté mají zatím přeci jen lepší bilanci než jejich soupeř, neboť v posledním měření sil porazili Brod v Hostan aréně 5:3. Svou první branku v dresu znojemského "áčka" tehdy vstřelil junior Richard Jarůšek.

Z kabiny Orlů

Znojemští hráči v minulém kole konečně protrhli smolnou, nešťastnou a černou sérii zápasů hraných mimo jejich led, zvýšili si sebevědomí a dokázali, že umějí vyhrávat i venkovní zápasy. Z Vysočiny nebudou chtít odjíždět s prázdnou.

V těžkém střetnutí jim však stále nebude moct pomoci řada opor, a sice Barus, Haman, Říha, Plášek a Sojčík. V utkání proti Chrudimi byl navíc hrubě atakován útočník Aleš Staněk, ale podle hlavního kouče Znojma Jana Neliby by měl být v pořádku. Dobrou zprávou také je, že se po jednozápasové absenci vrátila do branky gólmanská jednička Luboš Horčička.

Vzájemné duely této sezony

Orli Znojmo - HC Rebel Havlíčkův Brod 6:4 (1:1, 1:1, 4:2)
HC Rebel Havlíčkův Brod - Orli Znojmo 5:2 (1:0, 2:1, 2:1)
Orli Znojmo – HC Rebel Havlíčkův Brod 5:3 (0:1, 3:1, 2:1)

Sestavy z posledního utkání

HC Rebel Havlíčkův Brod: Furch - Šulc, A. Jelínek - Jebavý, Soldán - Vyhlídal, Pavlík - Horváth, Hertl - Smith, Třetina, Voj. Němec - Endál, Knotek, Ondráček - Borovanský, Stromko, Vylíčil - Kachlík, Vrdlovec, Česnek

Orli Znojmo: Horčička - Hořava, Morava, Štach, Protivný, Štrach, David, Svoboda, Padělek, Staněk, Beroun, Hradecký, Sedlák, Havlík, Meidl, Kubica, Vyletelka, Barták

Další zápasy 39. kola

HC Chrudim - HC Vrchlabí
HC Olomouc - HC Tábor
HC Slovan Ústečtí Lvi - Salith Šumperk
HC Dukla Jihlava - SK Kadaň
HC Berounští Medvědi - SK Horácká Slavia Třebíč
HC Benátky nad Jizerou - HC VCES Hradec Králové
HC Havířov Panthers - KLH Chomutov 0:5 (kontumováno)

NEWSLETTER