Oberou Orli o body trápící se Chrudim?

Naši soupeři
PÁ 8. 1. 2010
<em>Znojmo</em> - Středeční výkon Orlů proti Berounu měl sice k ideálu daleko, nicméně kýžené body nakonec přinesl a potvrdil postavení Znojma mezi nejúspěšnějšími celky na domácím hřišti. Venku se naopak Nelibovým svěřencům vůbec nedaří. Další pokus ke zlepšení velmi chudé bodové bilance budou mít v sobotu od 18:00 v Chrudimi na ledě mužstva, které se naposledy radovalo z výhry v polovině prosince a momentálně má na kontě sedm porážek za sebou.
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku

Představení soupeře

Klub, který se ve znaku stejně jako Znojmo pyšní hlavou orla, hraje letos v první lize svou druhou sezónu. Do velké míry se však rozloučil s mnoha osobnostmi, které HC Chrudim do druhé nejvyšší soutěže dovedly, včetně trenéra Martina Hostáka, který byl nucen střídačku opustit po sérii špatných podzimních výsledků.

Pod novým koučem Rohlíkem si mužstvo drželo dobrou domácí formu, ta se ale naprosto vytratila s koncem základní části. Chrudim naposledy zvítězila 14. prosince doma po prodloužení nad Šumperkem, poté následovalo už jen sedm porážek v řadě a s touto nelichotivou bilancí se Východočeši postaví Znojmu.

Hráčský kádr

foto
⇒  Chrudim je oblíbeným soupeřem Adama Havlíka, doma jí dal dvě branky a střelecky se prosadil i v prvním vzájemném souboji

Vedení se se špatnou výsledkovou formou mužstva, které se v tabulce propadlo až na 14. místo a ztrácí pět bodů na příčky zajišťující předkolo play off, snaží něco dělat a na střídavý start přivedlo z Děčína dva z nejlepších hráčů tamního druholigového klubu, útočníky Lukáše Krále a Lukáše Valka. Oba už v minulosti v Chrudimi působili.

Nejproduktivnějším hráčem týmu je Jan Šeda s 29 kanadskými body (14 + 15), těsně následovaný dvěma Tomáši, Martincem a Blažkem. Drtivá většina hokejistů má svou hokejovou minulost, případně i současnost, spjatou s extraligovými Pardubicemi, které s Chrudimí čile spolupracují. V brance se v posledních utkáních střídají Martin Růžička a Filip Landsman.

Vzájemné zápasy

V úvodním střetnutí na chrudimském ledě Znojmo ještě po první třetině vedlo, domácí se ale postupně zvedli a nakonec vybojovali těsné vítězství 4:3, v čemž jim pomohla především výborně sehraná druhá třetina, v níž otočili skóre a dostali se do vedení. Odveta ve Znojmě pak dlouho vypadala jednoznačně, Orli po čtyřiceti minutách vedli 3:0, jenže hosté se nevzdali, dvěma brankami se rychle vrátili do zápasu a zlomil je až rozhodující čtvrtý gól do prázdné brány.

Z kabiny Orlů

Poslední domácí výkon proti Berounu nenaplnil představy domácích fanoušků, ani samotných hokejistů, nakonec však na znojemské konto připsal alespoň dva body za výhru po prodloužení. Orli touží využít špatné formy soupeře a alespoň trochu si vylepšit špatnou bilanci z utkání na kluzištích soupeřů.

Trenérům může chybět zkušený Miroslav Barus, jenž kvůli horečkám a nepříjemné nemoci neodehrál už středeční kolo. Nastoupit by neměli ani mladíci Jan Lattner a Richard Jarůšek, kteří spolu s juniorkou odjeli k dvojzápasu na západě Čech. Mezi dlouhodobě zraněnými stále zůstávají útočníci Haman, Plášek, Říha a Sojčík.

Vzájemné duely této sezony

HC Chrudim – Orli Znojmo 4:3 (0:1, 2:0, 2:2)
Orli Znojmo – HC Chrudim 4:2 (0:0, 3:0, 1:2)

Rozhodčí zápasu

Hlavní: Jakub Smitka (Česká Lípa)
Čároví: Daniel Reich (Znojmo), Přemysl Skopal (Dobšice)

Sestavy z posledního utkání

HC Chrudim: Růžička - Mocek P., Toužimský, Radil, Martinec, Blažek, Zadina, Poskočil, Mocek D., Malinský, Bělohlávek, Semorád, Žák, Kaut, Drtina, Rákos, Šeda, Klejna, Bláha, Charousek

ORLI ZNOJMO: Panec - Hořava, Morava, Štach, Protivný, Kolafa, Štrach, Lattner, David - Staněk, Padělek, Svoboda, Beroun, Hradecký, Sedlák, Havlík, Meidl, Kubica, Jarůšek, Vyletelka

Další zápasy 38. kola

HC Slovan Ústečtí Lvi - KLH Chomutov
HC Benátky nad Jizerou - SK Horácká Slavia Třebíč
HC Rebel Havlíčkův Brod - SK Kadaň
HC Olomouc - Salith Šumperk
HC Berounští Medvědi - HC Vrchlabí
HC Dukla Jihlava - HC Tábor
HC Havířov Panthers - HC VCES Hradec Králové 0:5 (kontumováno)

NEWSLETTER