Playout se vyrovnává, Znojmo zkusí přivézt první body zvenku

Naši soupeři
ČT 12. 3. 2009
<em>Znojmo</em> - Druhá polovina extraligové skupiny o udržení je v plném proudu a zdaleka nic stále není rozhodnuto. Znojemští orli drží před poslední Mladou Boleslaví náskok šesti bodů, což je při zbývajícím počtu pěti utkání nepříliš výrazný náskok. Zatímco Boleslavští budou na domácím ledě bojovat s Kladnem, pokusí se znojemské mužstvo v Českých Budějovicích zlomit nepříznivé výsledky s tamním Mountfieldem. Utkání v Budvar Aréně začíná v pátek v 17:30.
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku

Jihočeši v úterý na domácím ledě podlehli Mladé Boleslavi 2:3 a s tímto soupeřem prohráli ze sedmi duelů v této sezoně už šestý. Přesto si stále udržují drobný náskok před svými pronásledovateli a pokud Mountfield zvládne vítězně souboj se Znojmem a v neděli na Kladně, bude mít jistotu udržení extraligy i pro další sezonu.

foto
⇒  Jiří Dopita je se 7 body nejproduktivnějším hráčem extraligového playout

Znojmu se v poslední době na hřištích soupeřů vůbec nedaří, poslední vítězství slavili svěřenci Radima Rulíka a Václava Baďoučka na začátku ledna v Liberci, od té doby prohráli venku devět zápasů v řadě. „Už bychom potřebovali také bodovat na ledě soupeřů," poznamenal Václav Baďouček, „výhra nad Kladnem nás povzbudila a především nám pomohla udržet šestibodový náskok před Mladou Boleslaví."

V posledním vzájemném střetnutí s Budějovicemi Orli propadli, připsali si nejtěžší domácí porážku sezony (0:4) a nedokázali si poradit s důraznými útočníky soupeře, mezi nimiž ve skupině o udržení září především pětigólový Tibor Melichárek. Výbornými statistickými čísly se může pochlubit také Roman Turek, který si právě ve Znojmě připsal vychytané čisté konto a drží úspěšnost zákroků nad 94 procenty.

Zápas na jihu Čech nabídne také souboj dvou nejproduktivnějších hráčů bojů o udržení. Už zmíněný Tibor Melichárek je se šesti body (5 + 1) na druhém místě těsně za Jiřím Dopitou, jenž si díky dvěma asistencím v souboji s Kladnem připsal v playout už sedm kanadských bodů (3 + 4).

Vzájemné duely této sezony

ZNO – CEB 2:3, 14.9.08
CEB - ZNO 1:3, 17.10.08
ZNO – CEB 2:3, 5.12.08
CEB – ZNO 2:1, 16.1.09
CEB – ZNO 3:2, 27.2.09
ZNO - CEB 0:4, 6.3.09

Sestavy z posledních utkání

HC MOUNTFIELD: Turek - Mucha, Gřegořek, L. Poživil, Ptáček, Toman, Sičák - Kůrka, Vak, Veselý - M. Hudec, Huml, Melichárek - Gulaš, Šimánek, Kotrla - Bílek, Mertl, Hřebejk - od 21. navíc Horák.

HC ZNOJEMŠTÍ ORLI: Trvaj - Bičánek, Švrček, Rýgl, Mojžíš, Tesařík, Vyrůbalík, Chvátal - Erat, Dopita, Selingr - Kucharczyk, J. Svoboda, Demel - Čachotský, Haman, Plášek - Davídek.

Další zápas

BK Mladá Boleslav - HC GEUS OKNA Kladno (17:30)

Tabulka playout

1.HC MOUNTFIELD81
2.HC Znojemští Orli77
3.HC GEUS OKNA Kladno77
4.BK Mladá Boleslav71
NEWSLETTER