Troligovi se daří dobře, už zase mohl obout brusle

Aktuální zprávy
PO 21. 1. 2008
<em>Znojmo</em> - Před prvním tréninkem na ledě před letošní sezónou měl při cestě z Prešova do Znojma těžkou autonehodu <b>Tomáš Troliga</b>. Těsně před Znojmem mu byl osudný chvilkový spánek za volantem a vyřadil ho na celou sezónu z hokeje. Slovenský útočník se i díky péči znojemských lékařů zotavuje a zkouší hrát hokej.
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku

„Ve čtvrtek mi ve znojemské nemocnici vyndali šrouby z ramene. Podle doktorů to vypadá dobře,“ přibližuje Troliga stav ramene, které mu bylo ve Znojmě operováno kvůli přetrhaným vazům. „Ještě se rozhoduje, jestli půjdu na operaci kolene, které pomocí speciální kevlarové ortézy můžu zatěžovat, a tak chodím u nás v Prešově s chlapama hrát hokej,“ říká spokojeně, že zase může na led. Podle toho, jak bude koleno po zátěži vypadat, se rozhodne o nutnosti dalšího chirurgického zákroku. Kromě bruslení chodí pravidelně do posilovny, aby nabral svalovou hmotu a vrátil tělu sílu, o kterou přišel dlouhým ležením v nemocnici a během rekonvalescence.

Tomášovi ještě dělají problémy nervy v noze, kterou měl hodinu a půl skřípnutou ve voze, než se mu dostalo pomoci a byl z vraku svého auta vyproštěn. „Nervy nejsou úplně v pořádku, nohu nemám na sto procent citlivou,“ svěřuje se třiadvacetiletý útočník, který byl v roce 2002 draftován St. Louis Blues. A na závěr telefonického rozhovoru nezapomenul na znojemské fanoušky, kteří se zajímají o jeho stav a posílá moc pozdravů.

NEWSLETTER