Dalším soupeřem usilujícím o pozici zajišťující play off budou Pardubice

Naši soupeři
SO 12. 1. 2008
<em>Znojmo</em> - Ve velmi vyrovnaném středu tabulky patří Znojmu prozatím desátá pozice. Základní část má před sebou ještě téměř čtvrtinu, ovšem boj o pozice zajišťující play off se již začíná rozpoutávat. Po utkání s Litvínovem čeká Orly mužstvo Pardubic, které chce v play off také sehrát svoji roli. Východočechům náleží dvanáctá příčka s odstupem pěti bodů od Znojma. Nedělní klání začíná v 17:00.
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku

Moeller se v letošní sezóně trápí a jeho výsledky jsou velmi nevyrovnané. Několikrát to vypadalo, že se již chytil, ovšem další pokažené zápasy jej opět srazily na zem. V poslední době však výkonnost Pardubic stoupá, dokázaly zastavit rozjeté Kladno a v minulém kole přivezly po vítězství 5:4 po nájezdech dva body z Karlových Varů, což byla jejich osmá výhra z posledních dvanácti utkání.

Branku Východočechů střeží slovenský reprezentant Ján Lašák. Útočnou hrozbou týmu je Petr Sýkora s 24 body (19+5), ovšem nyní je již několik zápasů na marodce. Pardubického rychlíka nejvíce doplňuje Tomáš Rolinek s dvaceti kanadskými body. Velmi dobře se také vede s třinácti góly a čtyřmi asistencemi Michalu Tvrdíkovi, jenž v minulé sezóně oblékal dres Orlů. Nejproduktivnější obránci jsou ve Znojmě rovněž dobře známí, jelikož jde o Davida Havíře a Jana Snopka, kteří nastřádali po deseti bodech.

Orli zvládli ze vzájemných zápasů oba domácí a výhry 4:3 a 2:1 jim zajistili šest bodů. V Pardubicích utkání nezvládli a prohráli vysoko 0:7, když Moeller rozhodl souboj v osmi minutách druhé třetiny, kdy nasázel Orlům čtyři branky. Proti Východočechům se nejvíce daří Jiřímu Dopitovi, jenž proti svému bývalému klubu zaznamenal tři body.

Znojmu budou chybět útočníci Růžička a Procházka, obránce Chmelíř, nejistý je také start Svobody. Kromě již zmiňovaného Sýkory chyběli v minulém utkání Pardubicím také Hlinka, Havíř a Pivko.

Sestavy z posledního utkání

HC ZNOJEMŠTÍ ORLI: Trvaj - Bičánek, Chvátal, Jareš, Mojžíš, Kotaška, Švrček - Erat, Dopita, Selingr, Padělek, Kucharczyk, Demel, Plášek, Haman, Beroun

HC MOELLER PARDUBICE: Lašák – Snopek, M. Šeda, J. Nakládal, Linhart, Posmyk, Nikolov, Koma, Kolář II – Tvrdík, Blažek, Rolinek – Cetkovský, Pucher, Somík – Kolář I, Koukal, Starý – Ondřej, Zohorna

Ostatní zápasy 41. kola
Bílí Tygři Liberec - HC Vítkovice Steel
HC Slavia Praha - HC Slovan Ústečtí Lvi
RI Okna Zlín - HC GEUS OKNA Okna Kladno
HC Oceláři Třinec - HC Energie Karlovy Vary
HC Lasselsberger Plzeň - HC MOUNTFIELD České Budějovice
HC Litvínov - HC Sparta Praha 16.1.

NEWSLETTER