Po dvou porážkách by Znojmo rádo znovu okusilo tříbodový zisk

Naši soupeři
PO 7. 1. 2008
<em>Znojmo</em> - Hokejisté Znojma si s velmi prořídlou sestavou přivezli ze dvou venkovních zápasů pouze jeden bod a na domácím ledě by si rádi napravili reputaci ziskem tří bodů. Jejich úterním soupeřem bude mužstvo Třince, které je s 59 body na šestém místě. Oceláři patří mezi nejlepší týmy na cizích hřištích a s 25 body jim v této statistice patří čtvrtá příčka. Utkání 39. kola začíná od 17:30 v Hostan aréně.
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku

Třinečtí nevstoupili do sezóny příliš šťastně a prvních pět kol nebylo zdaleka podle jejich představ. Nastartovala je až vysoká výhra 8:2 nad Zlínem, po níž se herně zvedli a nyní se stále pohybují kolem šestého místa, které zajišťuje přímý postup do čtvrtfinále play off. Poslední dva zápasy sice prohráli na ledě Mountfieldu 1:4 a 2:5 na Spartě, ovšem před tím zaznamenali šňůru šesti výher v řadě. Jejich silnou zbraní jsou přesilové hry, kterých dokázali využít již 43.

Oceláři se mohli vždy chlubit především kvalitním útokem, ovšem jejich obrana tím značně trpěla. V letošním roce si zakládají hlavně na defenzívě a ukazuje se, že to byl velmi dobrý krok. Třinec je společně se Spartou na čtvrtém místě v počtu obdržených branek.

⇒ O tři body z Třince se nejvíce zasloužil Jiří Dopita, který dvě branky vstřelil a u jedné asistoval.

Jedničkou v brance je Martin Vojtek, jehož procentuální úspěšnost 94,48 % nemá letos v extralize konkurenci. V útoku se nejvíce prosazuje Jan Peterek s 29 body a pouze o bod zpět zůstává Róbert Tomík, který je s devatenácti góly nejlepším střelcem klubu. Tuto produktivní dvojici nejvíce doplňuje Juraj Štefanka s dvanácti góly a třinácti asistencemi. Nejproduktivnějším obráncem je s šestnácti kanadskými body Ľubomír Sekeráš.

V letošních vzájemných zápasech zatím uspěl vždy hostující celek. V tom prvním dokázali domácí Orli vsítit pouze jednu branku, když se přesně trefil Růžička a podlehli Třinci 1:4. Druhé utkání již nebylo pro Oceláře tak úspěšné. Dostali se sice brzy do vedení, ovšem díky dvěma gólům Dopity a jedné brance Selingra získali všechny tři body hráči Znojma.

Na straně domácích budou stále chybět Chmelíř, Procházka a minimálně týden bude mimo hru Růžička. Naopak připraven by měl být Kucharczyk a možná se na ledě objeví také Dopita. Po jednozápasové pauze zaviněné zablokovanou krční páteří by se měl do branky vrátit Trvaj. Tesařík nastoupí nejspíše až v pátečním utkání proti Litvínovu. Hosté mají starosti s brankáři, Čechmánek laboruje se zády, Vojtek s kolenem, ovšem jeho úterní start není zcela vyloučen.

Sestavy z posledního utkání

HC ZNOJEMŠTÍ ORLI: Kameš - Jareš, Švrček, Chvátal, Bičánek, Kotaška, Mojžíš - J. Svoboda, Erat, Selingr - Meidl, Padělek, Demel - Beroun, Haman, Plášek, od 21. min. navíc Čachotský

HC OCELÁŘI TŘINEC: Daneček - Sekeráš, Výtisk, D. Seman, Malec, Andersons, Kroupa, Pácal, Švarný - Tomík, Štefanka, D. Moravec - P. Barinka, Peterek, Martynek - Korhoň, Polanský, Hampl - Hrňa, Kolusz, Steber

Ostatní zápasy 39. kola
HC Vítkovice Steel - HC Slavia Praha
HC Slovan Ústečtí Lvi - HC Litvínov
HC Mountfield České Budějovice - HC Energie Karlovy Vary
HC Moeller Pardubice - HC Geus Okna Kladno
HC Sparta Praha - HC Lasselsberger Plzeň
Bílí Tygři Liberec - RI Okna Zlín

NEWSLETTER