S odhodláním do Budějovic

Naši soupeři
PO 29. 1. 2007
Z n o j m o - Znojemské hokejisty čeká obtížný úkol v podobě utkání v Českých Budějovicích. Orli pojedou na jih Čech s jasným cílem, a to uloupit domácím nějaké body. O postupová místa do vyřazovacích bojů se společně se Znojmem pere několik týmů, a tak je nyní zapotřebí vozit body i z cizích stadionů. Orli v minulém utkání chytili střeleckou slinu a budou ji chtít potvrdit i v Budvar Aréně. Úterní klání začíná v 17:30.
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku

Znojemští Orli mají s Budějovicemi dobrou bilanci. V posledních sedmi vzájemných zápasech odešli poraženi pouze jednou, a to letos v Budvar Aréně poměrem 1:3. Domácí utkání přinesla Znojmu pět bodů za výhry 4:3 v prodloužení a 3:1. Proti Mountfieldu se nejvíce prosazoval Radim Bičánek, který v letošních soubojích posbíral již čtyři body za tři góly a jednu asistenci.

Jihočeši na vlastním ledě vyhráli posledních devět utkání v řadě. Jako poslední odjeli z Českých Budějovic s prázdnou Valaši po výsledku 7:2 a ve 42. kole dokázali hráči Mountfieldu porazit 2:1 v prodloužení i vedoucí Liberec. Zaváhání přišlo až v minulém kole, když Budějovice podlehli 1:2 na ledě odhodlaného Litvínova.

Budějovickým statistikám vládne s 39 body Viktor Hübl, jenž je zároveň i nejlepším střelcem týmu. Z obraných řad se do produktivity zatím nejvýrazněji zapsal Petr Gřegořek, který má na kontě 18 kanadských bodů. Na postu brankářské jedničky má třetí tým tabulky zkušeného Romana Turka, který však proti Orlům pravděpodobně díky zranění chytat nebude.

Zatímco marodka znojemského celku se až na Romana Erata vyprázdnila, ta Budějovická čítala po utkání s Litvínovem sedm hráčů základní sestavy. Chybět by v dresu domácích měli Turek, Posmyk, Hřebejk, Kotrla, Nedorost, Vak a Veselý.

Sestavy z minulého kola

HC ZNOJEMŠTÍ ORLI: Trvaj - Kříž, Jareš, Němeček, Bičánek, Kotaška, Mojžíš - Selingr, Dopita, M. Růžička - A. Padělek, Haman, Tvrdík - Plášek, J. Svoboda, V. Říha - Beroun, Vaškovič, D. Nedorost

HC MOUNTFIELD: Chábera - Gřegořek, Toman, Bolf, Kutlák, Mucha, Vydarený - M. Hudec, V. Hübl, Brabenec - Šimánek, Mertl, Sailer - Krajči, L. Květoň, Stantien - Gulaš, Červený, Hašek

Ostatní zápasy 47. kola
Vsetínská hokejová - HC Slavia Praha
HC Oceláři Třinec - HC Chemopetrol
HC Lasselsberger Plzeň - HC Rabat Kladno
HC Energie Karlovy Vary - HC Moeller Pardubice
HC Sparta Praha - HC Hamé Zlín
Bílí Tygři Liberec - HC Vítkovice Steel

NEWSLETTER