Znojemští dorostenci v reprezentaci

Dorostenecký hokej
ST 24. 1. 2007
Dva mladí znojemští hokejisté, jenž ještě loňskou sezónu oblékali dres znojemského dorostu, byli nominování do reprezentačních výběrů na nadcházející únorové turnaje hokejových nadějí. V reprezentaci sedmnáctiletých je útočník <b>Jan Česnek</b>, který hostuje v pražské Slavii a do národního týmu šestnáctiletých byl nominován útočník <b>Adam Havlík</b> hostující v pardubickém dorostu.
Vstupenky na Betano Hockey Games 2024

Sedmnáctku čeká ve dnech 9. – 11. února turnaj čtyř v ruské Ťumeni, poté má na programu zimní olympiádu ve španělském sportovním středisku Monthey. Do Ruska nominovaný Jan Česnek (ročník 1990) je od letošní sezóny na hostování ve Slavii, do té doby hrál za Znojmo. Ve slávistických dorosteneckých statistikách je na druhém místě v kanadském bodování a se dvaceti čtyřmi góly je nejlepším střelcem týmu. Letos má za sebou i jedenáct zápasů v nejvyšší juniorské soutěži. Za reprezentaci sedmnáctiletých odehrál šest utkání, ve kterých vstřelil tři branky a připsal si tři asistence.

Do finského Turku zamíří ve dnech 7. – 10. února výběr šestnáctiletých na turnaj čtyř. Adam Havlík (ročník 1991), jenž se této mezinárodní konfrontace zúčastní, hostuje od letošní sezóny v Pardubicích. Suverénně vede se čtyřiceti sedmi body týmové statistiky, které nasbíral za třicet šest zápasů. Je zároveň nejlepší střelcem (21 gólů) a nahrávačem (26 asistencí). V celkových statistikách nejvyšší dorostencké soutěže je na osmém místě. Šest utkání odehrál za národní tým šestnáctky, kde nasbíral tři kanadské body za tři asistence.

NEWSLETTER