Další obtížný úkol

Naši soupeři
PO 8. 1. 2007
Z n o j m o - Na ledě domácích Orlů se představí tým Sparty Praha, který znovu patří k celkům s největším záluskem na titul. Pražané spoléhají především na kvalitní útok a to by mělo přinést utkání z jiného soudku, než bylo to minulé. S ohledem na letošní vzájemnou bilanci obou soupeřů se můžeme těšit na dramatický a bojovný průběh. Zápas, na který jste srdečně zváni, bude rozehrán v úterý od 17:30 hodin.
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku

Tři vyrovnané bitvy

Letošní bilance Znojma a Sparty je velmi vyrovnaná. Všechna tři utkání skončila rozdílem jediné branky. V tom prvním, které bylo pro oba týmy úvodním střetnutím nového ročníku hokejové extraligy si znojemští hokejisté odvezli z Prahy porážku 1:2. Poté doma podlehli 2:3 až v prodloužení a chuť si spravili v T-Mobile Aréně vítězstvím 2:1. Střelecky se za Orly nejvíce prosadil Radim Bičánek, který v těchto zápasech vstřelil dvě branky.

Poslední utkání Spartě příliš nevyšlo

Pražané se v poslední době utkali s týmy z horní poloviny tabulky a i po těchto těžkých zápasech jim patří 3. příčka extraligové tabulky. V neděli zavítali na led Třince, který musel díry v základní sestavě zalepit několika povolanými juniory. Sparta celý zápas dotahovala a nakonec vydřela bod za porohru v prodloužení.

Spolehlivý útok v čele s nejproduktivnějším hráčem ligy

Svěřenci Františka Výborného přivezou do Znojma Jaroslava Hlinku, který zatím vévodí kanadskému bodování ligy, jeho útočné choutky budou podporovat ostrostřelci Petr Ton a Jan Hlaváč. Na postu brankáře nastoupil v posledních dvou zápasech exznojemský Tomáš Duba, ale o pozici jedničky se přetahuje se zkušeným Dušanem Salfickým.

Spartě by měl chybět jen Štrba

Soupeř Orlů nastoupí k utkání téměř kompletní, chybět bude pouze útočník Martin Štrba, kterého ze hry na delší dobu vyřadilo natržené tříslo. Marodka domácích už je stará písnička. Stále mimo hru jsou Roman Erat, Václav Meidl, Karel Plášek, Aleš Padělek a teď přibyl i nově zraněný Pavel Mojžíš, který si ve střetnutí s Karlovými Vary bolestivě narazil kostrč.

Sestavy z minulého kola

HC ZNOJEMŠTÍ ORLI: Trvaj - Kotaška, Jareš, Bičánek, Němeček, Mojžíš, Chvátal - Říha, Dopita, Růžička - Selingr, Haman, Tvrdík - Beroun, Svoboda, Vaškovič - Nedorost, Škoda, Kucharczyk

HC SPARTA PRAHA: Duba - Ptáček, Stehlík, Vykoukal, Hanzlík, Černošek, Tabaček, Protivný - Sivek, Hlinka, Hlaváč - Ton, Netík, Kratěna - Dragoun, Langhammer, Klimt - Hromas, Vrbata, Podlešák

Ostatní zápasy 40. kola
Vsetínská hokejová - HC Moeller Pardubice
HC Vítkovice Steel - HC Hamé Zlín
HC Chemopetrol - HC Rabat Kladno
HC České Budějovice - HC Oceláři Třinec
Bílí Tygři Liberec - HC Energie Karlovy Vary
HC Slavia Praha - HC Lasselsberger Plzeň

NEWSLETTER